Let’s Do It Greece 2019

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 06/03/2019
A/A: 16 / 2019

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Περιβάλλοντος

Για τις Περιφερειακές Εφορείες και για τα Προσκοπικά Συστήματα είναι μεγάλο όφελος η αναγνωρισιμότητα και η έκταση με την οποία έχει αγκαλιάσει ο κόσμος τη δράση, καθώς και η υποστήριξη που έχει από φορείς και θεσμούς. Οι Πρόσκοποι μπορούν συμμετέχοντας να υλοποιήσουν τη δική τους ιδέα ή να οργανώσουν κάποια δραστηριότητα καλώντας τα μέλη του κοινωνικού τους περίγυρου να συμμετάσχουν. Καταστήματα, Ενορίες, Σχολεία, πάρκα, γειτονιές, κλπ ,είναι τα μέρη όπου μπορεί να αναρτηθεί  η αφίσα της εκστρατείας και να συνεργαστούν και να φιλοξενήσουν τη δράση την Κυριακή 7 Απριλίου 2019.
Παραθέτουμε κάποιες ιδέες που μπορούν να υλοποιηθούν από Προσκόπους κάθε ηλικίας:
Περιποίηση κοινόχρηστων χώρων που συχνάζουν παιδιά και γέροντες (πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές, κλπ).
Περιποίηση χώρων θρησκευτικής, ιστορικής ή πολιτιστικής αξίας και σημασίας που χρειάζονται προσεκτική φροντίδα.
Καθαρισμός βανδαλισμένων πινακίδων ΚΟΚ ή κοινής ωφέλειας.
Συλλογή σκουπιδιών από πάρκα, παραλίες, δάση, ρέματα, λιμάνια και γενικά από μέρη που δεν καθαρίζονται συνήθως από Δημοτικά συνεργεία.
Φροντίδα περιοχών που έχουν αναδασωθεί πρόσφατα με πότισμα και περιποίηση των δενδρυλλίων, επιδιόρθωση περιφράξεων, κλπ.
Διοργάνωση δράσεων εκπαίδευσης για την ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση, μη χρήση πλαστικού, κλπ.
Η Εφορεία Εφαρμογής Προγραμμάτων Περιβάλλοντος θα παρέχει εξειδικευμένη πληροφόρηση μέσω facebook: https://www.facebook.com/groups/perivallon.ge/ και Blog:http://www.sep.org.gr/el/normal/8/Blogs μέχρι την μέρα της δράσης.

Για την σωστή οργάνωση θα πρέπει να ανατρέξετε οπωσδήποτε στο υλικό που παρέχεται από τους οργανωτές του «Let’s Do It Greece» για να διευκολύνει την επικοινωνία με φορείς και σχολεία, καθώς στον προτεινόμενο και λεπτομερή τρόπο οργάνωσης της δράσης (http://letsdoitgreece.org/tools) .

Στο πλαίσιο του μεγάλου αυτού εθελοντικού εγχειρήματος, που συμφωνεί με τη στάση ζωής κάθε μέλους του Ελληνικού Προσκοπισμού, σας συστήνουμε και σας καλούμε να λάβετε και εσείς μέρος στη δράση την Κυριακή 7 Απριλίου 2019. Δηλώστε τη συμμετοχή σας στο https://www.letsdoitgreece.org/participations/new και οργανώστε τη δική σας δράση ή ενσωματώστε τη δράση στον προορισμό της εκδρομής σας ή φορέστε το μαντήλι σας και ενισχύστε κάποια από τις δράσεις που έχουν προαναγγελθεί στην περιοχή σας (https://www.letsdoitgreece.org/map), αποδεικνύοντας πως ο Πρόσκοπος είναι παρών και υποστηρίζει έμπρακτα και ενεργά ό,τι αγαπά: το περιβάλλον, την κοινότητα και τους ανθρώπους.


Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 107 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! 11:ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ , 17: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16_2019.pdf
proskopoi_Let's do it.jpg
proskopoi_social_new.jpg
proskopoi_Let's do it.jpg