Τριήμερη Δράση Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου Γ.Ε. «Από τα 10 στα 100»

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 20/09/2018
A/A: 90 / 2018

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου

Η Παγκόσμια Οργάνωση της Προσκοπικής Κίνησης (W.O.S.M.) γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου (Rovers), στον οποίο συμμετέχουν νέες και νέοι ενήλικοι από όλο τον κόσμο. Πέρασε ένας αιώνας κατά τον οποίο τα Μέλη των Προσκοπικών Δικτύων ζουν το Προσκοπικό Πρόγραμμα συλλέγοντας εμπειρίες και βιώματα, σύμφωνα με τις Αρχές μας.

Οι νέες και οι νέοι ηλικίας 18 έως 26 ετών, που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου έχουν και τη φετινή χρονιά την τιμητική τους. Σημειώνεται ότι ο Κλάδος Προσκοπικού Δικτύου συμπλήρωσε την περσινή χρονιά τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του στη χώρα μας. 
Επομένως, οι λόγοι για γιορτή του Κλάδου είναι διπλοί! 

Έχοντας τα παραπάνω υπόψη, η Εφορεία Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου Γ.Ε. διοργανώνει τριήμερη πανελλήνια εορταστική δράση-συνάντηση των Μελών, των Αρχηγών και των Εφόρων Κλάδου των Προσκοπικών Δικτύων, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την

Παρασκευή 26 έως την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

στο Πήλιο, στο Προσκοπικό Κέντρο «Κένταυρος» και στο Βόλο (έναρξη την Παρασκευή, 18.00’ το απόγευμα. Λήξη την Κυριακή, 15.00’ το μεσημέρι). 

Μέσα από τη δράση-συνάντηση, που έχει το σύνθημα «Από τα 10 στα 100», Μέλη, Αρχηγοί και Έφοροι Κλάδου Προσκοπικών Δικτύων, από όλη την Ελλάδα, θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν όλοι μαζί στο Πήλιο και στον Βόλο, ώστε να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες.

Η παρέα, η συνεργασία και η εξωστρέφεια είναι το ζητούμενο. Μέσα από δραστηριότητες των έξι Πεδίων Ενασχόλησης και ιδιαίτερα της Ανίχνευσης Φύσης οι συμμετέχοντες θα συνεργαστούν, θα παίξουν και θα διασκεδάσουν. Παράλληλα μέσα από τα εργαστήρια εξέλιξης και ανάπτυξης θα ανακαλύψουν περισσότερα για τον εαυτό τους και τη θέση τους στην κοινωνία, ενώ μέσα από τη δραστηριότητα που επικεντρώνεται στο θέμα του εορτασμού των 100 ετών, θα επιδιώξουν τελικά την Κοινωνική Παρέμβαση. 

Το κόστος συμμετοχής στη δράση ανέρχεται σε € 35,00 κατ' άτομο, στο οποίο περιλαμβάνεται το πρόγραμμα, η διαμονή στο Προσκοπικό Κέντρο «Κένταυρος», η διατροφή, οι μετακινήσεις από τον Βόλο προς το Πήλιο και αντίστροφα, όπως και τα αναμνηστικά. Σημειώνεται ότι θα ισχύσει κατ’ άτομο αντιστοίχως και η έκπτωση των συμμετεχόντων από τη νησιωτική Ελλάδα, βάσει της Εγκυκλίου 12/3.11.2011. 

Για να δηλώσετε συμμετοχή υπάρχει ειδική φόρμα που συμπληρώνετε εδώ: 
https://link.sep.org.gr/2MMuaDd

Ακόμη, θα πρέπει στην παραπάνω φόρμα να επισυνάψετε τη Αίτηση Συμμετοχής την οποία θα πρέπει να λάβει η Εφορεία Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου Γ.Ε. το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018. Μαζί με τη Αίτηση Συμμετοχής (επισυνάπτεται στην Ανακοίνωση) πρέπει ν’ αποσταλεί και το αντίγραφο της κατάθεσης για ολόκληρο το ποσό της οικονομικής συμμετοχής στο λογαριασμό υπ’ αριθμ. 362-002002-004878, IBAN: GR02 0140 3620 3620 0200 2004 878 της ALPHABANK, που τηρείται στο όνομα «Σώμα Ελλήνων Προσκόπων». Κατά την κατάθεση παρακαλείστε να ζητάτε από τον Ταμία της Τράπεζας να αναγράφει ως αιτιολογία κατάθεσης «Rovers100-ΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ».

Πληροφορίες για την εορταστική Δράση-Συνάντηση «Από τα 10 στα 100» μπορείτε να βλέπετε και στο Facebook, στην Ομάδα της Εφορείας Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου Γ.Ε. «Προσκοπικά Δίκτυα ΓΕ/ΣΕΠ». Ακολουθεί το σχετικό link:
https://www.facebook.com/groups/proskopikadiktya.sep/

Τον Οκτώβριο τα Μέλη, οι Αρχηγοί και οι Έφοροι του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου συμμετέχουν στον εορτασμό Rovers 100. Πέρασε, παγκοσμίως, ένας αιώνας δράσεων και ενεργειών που έδωσε την ευκαιρία, στις νέες και τους νέους ενηλίκους, να συνεχίζουν να ζουν Προσκοπικά. 

Ο Κλάδος Προσκοπικού Δικτύου έβαλε κι αυτός ένα μικρό λιθαράκι, τα τελευταία χρόνια αυτού του αιώνα. 


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 90_2018.pdf
ΑΝ.90_Αίτηση Συμμετοχής 'Από τα 10 στα 100'.doc