Συνδρομή Σ.Ε.Π. στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πυρκαγιών

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 27/07/2018
A/A: 76 / 2018

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Μια δύσκολη εβδομάδα πλησιάζει στο τέλος της. Η απώλεια ανθρώπινων ζωών, η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, η απώλεια ιδιωτικών περιουσιών, και όλα αυτά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, είναι πρωτοφανή για τον πλανήτη.

Η σκέψη όλων των Ελλήνων Προσκόπων είναι στραμμένη σε όλα τα αθώα θύματα και οι προσευχές μας για ένα καλύτερο μέλλον θα συνοδεύουν τους πληγέντες.

Το Σ.Ε.Π., από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν οι καταστροφικές πυρκαγιές, συγκρότησε συντονιστική ομάδα διαχείρισης κρίσης, η οποία αρχικά ασχολήθηκε με την απομάκρυνση του συνόλου των μελών μας, που είχαν κατασκηνώσεις εν εξελίξει στο Μάτι, στον Άγιο Ανδρέα και στην Αγία Μαρίνα. Με ασφάλεια και ταχύτητα, το βράδυ της Δευτέρας μετακινήθηκαν όλα τα μέλη μας στις Εστίες τους. Επίσης, από το βράδυ της Δευτέρας ξεκίνησε μία αλυσίδα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, όπου το σύνολο των Περιφερειακών Εφορειών και των Συστημάτων σε όλη τη χώρα συγκέντρωσαν και προώθησαν τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες, σε πολύ μεγάλες ποσότητες, και παράλληλα σημαντικός αριθμός Μελών μας προσφέρει τις υπηρεσίες του στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, στη συγκέντρωση, τακτοποίηση και διανομή των προαναφερθέντων ειδών, σε γραμματειακή υποστήριξη των συντονιστικών οργάνων των Δήμων και σε υποστήριξη των αρμόδιων Αρχών (Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ελληνικής Αστυνομίας, διασωστικών ομάδων κ.τ.λ.).

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλος αριθμός Ενηλικών Μελών μας από την Αττική και την υπόλοιπη χώρα έχουν δηλώσει τη διαθεσιμότητά τους για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Αγαπητοί μου Πρόσκοποι,

Θέλω μέσα από την καρδιά μου να σας εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί όλοι μαζί αποδείξαμε για ακόμη μία φορά τι σημαίνει να είσαι Πρόσκοπος και να ζητήσω την ετοιμότητά σας για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Είμαι βέβαιος ότι οι προσπάθειες όλων μας θα βοηθήσουν «στη Δημιουργία ενός Καλύτερου Κόσμου».


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 76_2018.pdf