Το Σ.Ε.Π. ιδρυτικό μέλος του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 31/01/2018
A/A: 16 / 2018

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Το καλοκαίρι του 2017 η Γερμανίδα Υπουργός Οικογένειας, Τρίτης Ηλικίας, Γυναικών και Νεολαίας, κα Katarina Barley και ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, κος Παυσανίας Παπαγεωργίου, προχώρησαν σε συμφωνία για επέκταση της Ελληνογερμανικής συνεργασίας μέσω της ίδρυσης του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας.

Ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς ζήτησε από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων να συμμετέχει στην ομάδα εμπειρογνωμόνων που θα ορίσει τις προτεραιότητες του νέου φορέα και να αποτελέσει ένα από τα ιδρυτικά μέλη του. Το Σ.Ε.Π. αποδέχθηκε την τιμητική πρόσκληση και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ισίδωρος Κανέτης, συμμετείχε σε σχετική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Βόννη τον Δεκέμβριο του 2017, όπου ολοκληρώθηκε η διαδικασία και συμφωνήθηκε το πρωτόκολλο δράσης του  Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας.

Στόχος του Ιδρύματος θα είναι -πέρα από την εγκατάλειψη όλων των στερεοτύπων μεταξύ των λαών των δύο κρατών- η ενδυνάμωση της συνεργασίας μέσα από πολυσχιδείς δράσεις και στρατηγικές: ανταλλαγές νέων, εκπαιδευτικά σεμινάρια, ανταλλαγή επαγγελματιών, δράσεις δικτύωσης, ενημέρωσης και κατάρτισης, πολιτιστικές δραστηριότητες, κ.α.

Στο πλαίσιο της διμερούς συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στη Βόννη, αποφασίστηκε να υποστηριχθούν οι ανεξάρτητες δράσεις των οργανώσεων νεολαίας για τον σχεδιασμό διμερών ανταλλαγών ομάδων νέων και εμπειρογνωμόνων, με στόχο την υποστήριξη παιδιών και νέων και κατεγράφησαν οι προτεινόμενες δράσεις ανταλλαγής που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2018.
Το Σ.Ε.Π. προσφέρθηκε να φιλοξενήσει στα Προσκοπικά του Κέντρα συναντήσεις νέων, στα πλαίσια προσκοπικών δράσεων. Σε αυτές θα συμμετέχουν ομάδες νέων (10-30 άτομα) από τη Γερμανία, ηλικίας 10-26 ετών. Διάρκεια συναντήσεων: 5 έως 10 ημέρες.

Παρακαλούνται οι Περιφερειακοί Έφοροι που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις δράσεις αυτές και να φιλοξενήσουν ομάδες νέων από τη Γερμανία στα Προσκοπικά Κέντρα της περιοχής τους, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους εγγράφως,  το αργότερο έως την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου  2018, αποστέλλοντας email στον κ. Βαλεντίνο Μαντζούτσο ( [email protected] ).

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό θέμα το Σ.Ε.Π. να διευρύνει τις στρατηγικές συνεργασίες με αξιόπιστους φορείς και οργανισμούς, ώστε οι συνέργειες που δημιουργούνται να ωφελούν την Κίνηση και τα Μέλη της σε εμπειρίες και καινοτόμες πρακτικές δίνοντας έτσι ευκαιρίες για νέα χρήσιμα βιώματα.  


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16_2018.pdf