«Προσκοπική Χρονιά 2017-2018» Μήνυμα του Γενικού Εφόρου

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 13/09/2017
A/A: 96 / 2017

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος


Το καλοκαίρι ολοκληρώθηκε και η καλοκαιρινή ραστώνη αφήνει τη θέση της στο πιο μελαγχολικό αλλά εξόχως δημιουργικό φθινόπωρο, την εποχή της νέας αρχής, την εποχή που μπαίνουν οι βάσεις για μια εποικοδομητική χρονιά.

Για εμάς τους Προσκόπους, η έναρξη της προσκοπικής χρονιάς αποτελεί πάντα γιορτή ανανέωσης, γιορτή χαράς, γιορτή νέων στόχων και νέων επιδιώξεων. Η νέα αυτή αρχή ακολουθεί τη γλυκιά ανάμνηση των καλοκαιρινών μας κατασκηνώσεων, μεγάλων δράσεων και μεγάλων σύνθετων δράσεων, που πάντοτε αποτελούσαν την κορωνίδα του Προσκοπικού Προγράμματος αλλά και την επιτυχία της 5ης Πανελλήνιας Μεγάλης Δράσης Ανιχνευτών «Ελπίδα 2017», που διεκδίκησε αρκετές στιγμές δημοσιότητας ως η μεγαλύτερη δράση εφήβων στη χώρα μας. Μάλιστα, στο οδοιπορικό αυτό νέος αέρας αισιοδοξίας γέμισε την Προσκοπική Οικογένεια, με την επιτυχία των Προσκόπων μας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, γεγονός που αποτελεί απόδειξητης επίτευξης του σκοπού μας για ολοκληρωμένα και ενεργά άτομα στη σύγχρονη κοινωνία.

Τέλος, παράλληλα και ταυτόχρονα με το Προσκοπικό μας Πρόγραμμα, οι Έλληνες Πρόσκοποιδεν ξεχάσαμε το καθήκον προς τον εαυτό μας και την κοινωνία και σταθήκαμε αρωγοί στις καταστροφικές καλοκαιρινές πυρκαγιές βοηθώντας τις μονάδες κατάσβεσης, αποδεικνύοντας ότι ως Πρόσκοποι βοηθούμε κάθε άνθρωπο και σε κάθε περίσταση.

Όλα τα παραπάνω, αλλά και πολλά περισσότερα, μένουν και συντροφεύουν τη μνήμη όλων και μας γεμίζουν με ελπίδα και αίσθημα ευθύνης για τη νέα προσκοπική χρονιά, μια χρονιά προκλήσεων και διαρκούς αναζήτησης για ακόμα πιο εποικοδομητικό, ποιοτικό και υψηλών απαιτήσεων Προσκοπικό Πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα που επιδιώκει να αναπτύξει έναν πιο εξωστρεφή χαρακτήρα, να αναδείξει το σημαντικό έργο και την πολύπλευρη διάσταση του Προσκοπισμού, συγκεντρώνοντας πιο τακτικά όχι μόνο τα φώτα της δημοσιότητας αλλά και τον θαυμασμό της κοινωνίας.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια προχωρούμε μεθοδικά και βήμα-βήμα, αρχίζοντας με τον Στρατηγικό Σχεδιασμό που είναι ήδη σε εξέλιξη με επισκέψεις σε όλη τη χώρα και τον προγραμματισμό δράσεων από τους Κλάδους, τις Ειδικότητες και τις Περιφερειακές Εφορείες.

Αδελφοί μου,

Παρά τα άστοχα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και εκθέτουν την εικόνα της Κίνησης στην κοινωνία, καθώς και την πρόσφατη αθέμιτη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων και αποσπασμάτων ιδιωτικής αλληλογραφίας Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, των οποίων το περιεχόμενο είναι αμφισβητούμενης ακρίβειας, με στόχο να πληγούν τα Όργανα του Σ.Ε.Π., εμείς θα συνεχίσουμε όλοι μαζί να υπηρετούμε τις αξίες του Προσκοπισμού, όπως πράττουμε εδώ και 107 χρόνια.

Μεμονωμένα, οργανωμένα και κατευθυνόμενα έκνομα περιστατικά, που σκοπό έχουν τη σπίλωση και απορρύθμιση της ομαλής λειτουργίας του Ιδρύματος, δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνουν δεκτά από κανένα Μέλος της Κίνησης, αλλά όλοι πρέπει να συμπράξουμε στο να διαφυλαχθεί το κύρος και η εικόνα του Ελληνικού Προσκοπισμού.

Σας καλώ να συνεχίσουμε να εκτελούμε το καθήκον μας, να συνεχίσουμε να προσφέρουμε και να πρωταγωνιστούμε στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, με σεβασμό πάντα σε κάθε Μέλος μας και σε κάθε Οικογένεια που μας εμπιστεύτηκε.

Πάντα ψηλότερα, πάντα μακρύτερα με πυξίδα μας τις Προσκοπικές Αρχές!


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 96_2017.pdf