Λειτουργία Ειδικής Δράσης – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΚΑΠΑΝΙΚΗΣ

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 28/06/2017
A/A: 73 / 2017

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Εκπαίδευσης

Ανακοινώνεται η πραγματοποίηση μιας ειδικής δράσης που περιλαμβάνει προσφορά και εκπαίδευσητον τομέα της Σκαπανικής σε ένα ξεχωριστό χώρο, το Άγιο Όρος.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί Ειδικό Εργαστήριο με θέμα τη Σκαπανική στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου στις Καρυές Αγίου Όρους, από την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017 έως την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017, με στόχο στο τέλος της δράσης να παραμείνουν στην Ιερά Μονή οι ξύλινες κατασκευές, ως προσφορά του Σ.Ε.Π.

Αναλυτικές λεπτομέρειες της ειδικής δράσης:
ü Συντονιστής της ειδικής δράσης και σύνδεσμος επικοινωνίας του Σ.Ε.Π. με την Ιερά Μονή είναιτο μέλος του Εκπαιδευτικού Προσωπικού κ. Κωνσταντίνος Θεολόγης (τηλ: 6945233054).
ü Η ειδική δράση θα ξεκινήσει στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017, όπου στις 09:45 θα πραγματοποιηθεί η αναχώρηση όλων των συμμετεχόντων προς την Ιερά Μονή. Η ειδική δράση θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017, όπου στις 12:15 οι συμμετέχοντες θα αναχωρήσουν από τη Δάφνη με προορισμό την Ουρανούπολη.
ü Λόγο του «άβατου» του Αγίου Όρους η συμμετοχή επιτρέπεται μόνο σε άρρενες Βαθμοφόρους και Μέλη Προσκοπικών Δικτύων.
ü Ο αριθμός των συμμετεχόντων, λόγω της δυνατότητας φιλοξενίας επισκεπτών στην Ιερά Μονή, δεν θα ξεπερνά τον αριθμό των 15 ατόμων.
ü Η αίτηση συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθεί ηλεκτρονικά μέσω του e-sep, όπως στις Εκπαιδεύσεις, μέσα στο ηλεκτρονικό σύστημα της Εφορείας Εκπαίδευσης Γ.Ε., στην εφαρμογή e-Εκπαίδευση. Η Αίτηση Συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθεί από τον Αρχηγό Συστήματος ή τον Περιφερειακό Έφορο μέχρι την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων. Για την επιλογή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, βάσει της ημερομηνίας υποβολής της Αίτησης που θα είναι οικονομικά τακτοποιημένη.
ü Η ημερομηνία λήξης υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής είναι η 25η Αυγούστου 2017.
ü Σε περίπτωση που οι συμμετέχοντες είναι λιγότεροι από 10 άτομα, η ειδική δράση δεν θα υλοποιηθεί, μιας και δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει τους στόχους της.
ü Το κόστος συμμετοχής για κάθε συμμετέχοντα είναι τριάντα Ευρώ (€ 30,00), το οποίο καλύπτει μέρος των εξόδων διατροφής (πρωινά, δεκατιανά, απογευματινά), καθώς και μέρος των υλικών που απαιτούνται για την πραγματοποίηση της ειδικής δράσης. Τα έξοδα μετακίνησης από και προς την Ουρανούπολη θα βαρύνουν τους ίδιους τους συμμετέχοντες.
ü Η Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής των συμμετεχόντων (γεύματα, δείπνα), μέρος των υλικών, καθώς και το κόστος του διαμονητηρίου των συμμετεχόντων (€ 25,00 / συμμετέχοντα).
ü Για την έκδοση των διαμονητηρίων θα μεριμνήσει ο συντονιστής της ειδικής δράσης. Οι συμμετέχοντες που θα επιλεγούν θα πρέπει να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση teok59@yahoo.gr με τον αριθμό της Αστυνομικής τους Ταυτότητας και το Βαπτιστικό τους όνομα (χωρίς υποκοριστικά).

Όσοι επιλεγούν να παρακολουθήσουν την ειδική δράση αυτή, θα ειδοποιηθούν από τον συντονιστή της για τη συμμετοχήτους και τις λοιπές λεπτομέρειες (εφόδια, υλικά κ.λπ.).

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 73_2017.pdf