Δίπλα σε κάθε Νέο για κάθε μεγάλο Όνειρο - Μήνυμα του Γενικού Εφόρου για την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 06/06/2017
A/A: 67 / 2017

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος


Οι πρώτες μέρες του Ιουνίου πάντα αποτελούσαν μερικές από τις πιο φορτισμένες συναισθηματικά ημέρες του χρόνου για τους νέους και τις νέες της χώρας μας. Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις ξεκινούν και αποτελούν το εισιτήριο για την είσοδο των τελειόφοιτων του Λυκείου στις σχολές επιλογής τους της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το άγχος κορυφώνεται τόσο για τους μαθητές όσο και για τους γονείς τους. Ένα άγχος για το αύριο, για τομέλλον, την επαγγελματική σταδιοδρομία και την κοινωνική καταξίωση, την οικονομική κατάσταση και τελικά την ποιότητα ζωής που επιθυμούμε ναεξασφαλίσουν οι νέοι μας, τα παιδιά μας.

Ο Προσκοπισμός, που στόχος του είναι η διαρκής βελτίωση και πρόοδος του ατόμου για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, στέκεται δίπλα σε κάθε νέο και νέα που σήμερα καταβάλει την προσπάθεια του. Στέκεται δίπλα σε κάθε γονέα που αγωνιά, δίνοντας τη θετική του ενέργεια στη γενιά του μέλλοντος.

Οι σκέψεις μας και οι ευχές κάθε Ενήλικου Στελέχους της Προσκοπικής Κίνησης βρίσκονται στους νέους και τις νέες που σήμερα δοκιμάζονται και από αύριο έρχονται να διεκδικήσουν το όνειρό τους, την ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη και καλλιέργεια. Ευχές από όλους μας για ψυχραιμία, συγκέντρωση και μέγιστη πνευματική διαύγεια. Ευχές για θάρρος και υπομονή, δημιουργικότητα και εγρήγορση. Ευχές και πίστη στις δυνάμεις των παιδιών μας.

Πίστη, Θέληση, Αποφασιστικότητα και βεβαίως … Αισιοδοξία γιατί …
…ο Πρόσκοπος πρέπει πάντα να είναι Αισιόδοξος… και …όλα θα πάνε καλά. 
Καλή επιτυχία σε όλους!!! 
Είμαστε δίπλα σε κάθε Νέο για κάθε μεγάλο Όνειρο!!!

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 67_2017.pdf