«Μαζί και στην επόμενη κορυφή!» Μήνυμα του Γενικού Εφόρου

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 31/05/2017
A/A: 64 / 2017

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Μετά τις πρόσφατες εργασίες της Γενικής μας Συνέλευσης ένας νέος κύκλος στη Διοίκηση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων ξεκινά. Αναδείξαμε όλοι μαζί ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Π. στο οποίο εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για να οδηγηθεί ο Ελληνικός Προσκοπισμός ακόμα πιο ψηλά, ακόμα πιο μακριά. Το Διοικητικό Συμβούλιο μου έκανε την τιμή να μου αναθέσει τα καθήκοντα του Γενικού Εφόρου και να ηγηθώ της προσπάθειας για μία καλύτερη Κίνηση, για έναν Προσκοπισμό που μας αξίζει και που όλοι θα είμαστε υπερήφανοι να υπηρετούμε.

Η τιμή είναι μεγάλη, η ευθύνη σοβαρή, η εμπιστοσύνη που μου δείξατε γεννά τεράστια υποχρέωση, τόσο προσωπική όσο και συλλογική. Υποχρέωση να προσπαθήσουμε, υποχρέωση να ανταποκριθούμε… Υποχρέωση να πετύχουμε, υποχρέωση να αναδείξουμε τα υψηλά ιδανικά του Προσκοπισμού στην Ελλάδα και να τα υπηρετήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Η κοινωνία μας έχει ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ. Η προσφορά και αλληλεγγύη, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, ο αλτρουισμός και η Καλή Πράξη του Προσκόπου αποκτούν σήμερα διαφορετική σημασία, καθιστώντας τον Ελληνικό Προσκοπισμό απαραίτητο στη χειμαζόμενη και δοκιμαζόμενη κοινωνία μας από την ανθρωπιστική κρίση και από την κρίση αξιών.

Είναι η στιγμή που το σύνθημα μας «Έσο Έτοιμος» γίνεται πράξη, που η Αποστολή μας γίνεται πιο επίκαιρη από ποτέ. Πρέπει να είμαστε και είμαστε έτοιμοι λοιπόν. Έτοιμοι να βγούμε έξω, να δουλέψουμε… Να δουλέψουμε όλοι μαζί για κάθε έναν συνάνθρωπο, για κάθε παιδί και νέο. Είμαστεέτοιμοι να συνεργαστούμε για να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο και δυσκολία. Με θάρρος και πίστη στις Αρχές μας, με σεβασμό και αυτοπεποίθηση, με αισιοδοξία και όραμα.

 … ο ένας δίπλα στον άλλο και όλοι πάντοτε μαζί…

Πάντα Πρόθυμος και Έσο Έτοιμος.

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 64_2017.pdf