Νέα προσκοπική χρονιά 2020-2021

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 02/09/2020
A/A: 92 / 2020

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Μετά από ένα απαιτητικό καλοκαίρι όπου και οι τελευταίες θερινές δράσεις των Προσκοπικών Τμημάτων βαίνουν προς τη λήξη τους, μία νέα προσκοπική χρονιά μόλις ξεκίνησε!

Είναι βέβαιο ότι η νέα χρονιά θα είναι γεμάτη προκλήσεις για όλους μας, στην προσπάθεια και την αγωνία μας να ισορροπήσουμε αφενός την απρόσκοπτη διεξαγωγή της προσκοπικής δραστηριότητας και αφετέρου την απαιτούμενη προσαρμογή της στα μέτρα προστασίας που επιβάλλουν οι συνθήκες και η συγκυρία, ούτως ώστε τα παιδιά, οι έφηβοι και οι νέοι να συνεχίσουν να απολαμβάνουν και να επωφελούνται από το Προσκοπικό Πρόγραμμα με ασφάλεια.

Όπως η εν γένει κοινωνική δραστηριότητα παιδιών και ενηλίκων συνεχίζεται στην πατρίδα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο, έτσι κι εμείς, τα Ενήλικα Μέλη της Κίνησης, οφείλουμε να προσαρμοστούμε στα τρέχοντα δεδομένα, όπου απαιτείται να φανταστούμε και να σχεδιάσουμε νέους τρόπους εφαρμογής του Προσκοπικού Προγράμματος και εν τέλει να είμαστε εκεί, παρόντες, δίπλα στο κάθε Προσκοπικό Τμήμα, στις μικρές ή μεγαλύτερες προσκοπικές παρέες, υποστηρίζοντας, διευκολύνοντας και ενθαρρύνοντας την προσκοπική δράση με τα Λυκόπουλα, τους Προσκόπους, τους Ανιχνευτές και τα Μέλη των Προσκοπικών Δικτύων.

Μετά την έναρξη της λειτουργίας των σχολείων, ας είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε και να υποδεχθούμε και πάλι τα Μέλη των Προσκοπικών Τμημάτων με αυτοπεποίθηση, εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και τις ικανότητές μας ότι μπορούμε να διαμορφώσουμε το κατάλληλο περιβάλλον το οποίο θα επιτρέψει στα Μέλη μας να χαρούν τις εμπειρίες και τα βιώματα της προσκοπικής ζωής.


Αγαπητοί μου Πρόσκοποι,

Περάσαμε μία δύσκολη χρονιά, με απρόοπτες και πρωτόγνωρες καταστάσεις για όλους, στο οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό μας περιβάλλον, που αναμφίβολα δεν μπορούσαν παρά να επηρεάσουν και την Κίνηση. Στην αρχή της νέας χρονιάς όμως, όντας σοφότεροι όλοι μας, ας είμαστε ταυτόχρονα και αισιόδοξοι ότι μπορούμε και στις τρέχουσες συνθήκες να προσφέρουμε ένα ποιοτικό και ελκυστικό Προσκοπικό Πρόγραμμα στα Μέλη μας, σε συνέπεια αλλά και ταυτόχρονα με την έμπνευση και το όραμα που αποπνέουν τα 110 χρόνια της ιστορίας μας αλλά και η δύναμη που έχουν οι νέες και οι νέοι να δημιουργήσουν έναν Καλύτερο Κόσμο.

Κοιτάζουμε μπροστά, καλή μας αρχή, καλή δύναμη σε όλες και όλους!






Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 92_2020.pdf