Youth Dialogues: Shaping a new reality «Διάλογοι νέων: Διαμορφώνοντας τη νέα πραγματικότητα»

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 07/08/2020
A/A: 89 / 2020

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Διεθνών Σχέσεων


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας στις 12 Αυγούστου 2020, η Οργανωτική Ομάδα του Παγκόσμιου Προσκοπικού Φόρουμ Νέων (World Scout Youth Forum) ανακοινώνει την έναρξη μιας σειράς ψηφιακών διαλόγων για νέους, προκειμένου να συζητηθεί ο ρόλος τους στη διαμόρφωση της νέας πραγματικότητας που δημιουργείται από την πανδημία του COVID-19. 

Η πρωτοβουλία αυτή απευθύνεται σε νέες και νέους ηλικίας 18-26 ετών, θα διεξαχθεί διαδικτυακά από τις 12 Αυγούστου 2020 έως τις 14 Νοεμβρίου 2020 σε πέντε διαφορετικές γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, αραβικά, ρωσικά) και περιλαμβάνει έξι διαφορετικές θεματικές ενότητες:
  • Envisioning the future of education
  • Healing our home, one environmental action at a time
  • Time to mainstream peace
  • Achieving the wellbeing our society needs
  • Innovating for a reshaped economy
  • Leaving no one behind: what steps will you take?

Η πανδημία του COVID-19 έχει επηρεάσει τη ζωή των νέων με διάφορους τρόπους και πολυπαραγοντικά. Οι μεταβολές σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο, στο οικογενειακό περιβάλλον και στην υγεία έχουν αναγκάσει τους νέους να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, προκειμένου να ανακάμψουν από αυτήν την κρίση και να υιοθετήσουν έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

Η πρωτοβουλία «Διάλογοι Νέων» αποσκοπεί στο να εμπνεύσει τις νέες και τους νέους να αναλάβουν δράση σε τοπικό επίπεδο, για να βοηθήσουν στην οικοδόμηση της νέας κανονικότητας και να γίνουν παράγοντες θετικής αλλαγής στις κοινότητές τους. Η πρωτοβουλία αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία για νέες και νέους σε όλον τον κόσμο να εμπλακούν ενεργά στη διαμόρφωση μιας νέας πραγματικότητας, να μοιραστούν με ασφάλεια τις απόψεις τους, να ανταλλάξουν ανησυχίες, συμπεράσματα, καινοτόμες ιδέες και έργα, τα οποία θα κοινοποιηθούν εντός και εκτός της Προσκοπικής Κίνησης σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Οι ενδιαφερόμενοι/ες να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία «Διάλογοι Νέων» παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Εφορεία Διεθνών Σχέσεων Γ.Ε. στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους μέχρι την Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://scoutconference.org/youthdialogues/.

Σας καλώ να γίνετε μέρος αυτής της αισιόδοξης και παγκόσμιας προσπάθειας, συνεισφέροντας περαιτέρω στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), αποτελώντας μέρος της αλλαγής σε παγκόσμια κλίμακα, δημιουργώντας έναν καλύτερο κόσμο.



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 89_2020.pdf