Νέο Προσκοπικό Κέντρο Συκιάς Φωκίδας

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 21/07/2020
A/A: 87 / 2020

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Προσκοπικών Κέντρων

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Εφορείας Προσκοπικών Κέντρων Γ.Ε., στις 28.5.2020 παραχωρήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας προς χρήση στο Σ.Ε.Π. το πρώην Αναρριχητικό Κέντρο στη Συκιά Φωκίδας, προκειμένου να διαμορφωθεί σε Προσκοπικό Κέντρο.

Το νέο μας Περιφερειακό Προσκοπικό Κέντρο Συκιάς Φωκίδας βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Γκιώνα και αποτελείται από καταφύγιο – ξενώνα σε δύο επίπεδα, χωρητικότητας πενήντα (50) ατόμων, με όλες τις απαραίτητες υποδομές υγιεινής. Η τοποθεσία του είναι ιδανική, δίπλα σε ένα από τα μεγαλύτερα αναρριχητικά πεδία της Ελλάδας, και προσφέρεται για εκδρομές από όλα τα Προσκοπικά Τμήματα.

Ήδη έχει ξεκινήσει ο καθαρισμός και η διαμόρφωση των χώρων του Προσκοπικού Κέντρου από ομάδα Ενηλίκων Στελεχών μας υπό τον συντονισμό του Αρχηγού του Προσκοπικού Κέντρου κ. Ευθύμιου Κουτσοχιώνη και αναμένεται να είναι έτοιμο να φιλοξενήσει όμορφες προσκοπικές δράσεις από την προσεχή προσκοπική περίοδο.

Στην περίοδο που διανύουμε, η ανάγκη για χώρους που θα τηρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε όλοι να παίζουμε με ασφάλεια το Προσκοπικό Παιχνίδι είναι επιτακτική και τέτοιες πρωτοβουλίες ενδυναμώνουν τις προσπάθειές μας προς αυτή την κατεύθυνση.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία και διευκρίνιση σχετικά με τις δυνατότητες και τη διαθεσιμότητα του Προσκοπικού Κέντρου Συκιάς Φωκίδας μπορείτε να απευθύνεστε στον Αρχηγό του Προσκοπικού Κέντρου κ. Ευθύμιο Κουτσοχιώνη (τηλ. 6972319523, email: pksikias@sep.org.gr).


Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
4 ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
15 ΖΩΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 87_2020.pdf