Δράση «Γνωρίστε τους Προσκόπους της Γειτονιάς σας» (Προσκοπικό Open Day 2020)

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 13/07/2020
A/A: 82 / 2020

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων

Στο πλαίσιο ενεργειών εξωστρέφειας της Προσκοπικής Κίνησης, σύμφωνα με το Στρατηγικό Σχέδιο Σ.Ε.Π. 2018-2027 και κατόπιν της μεγάλης επιτυχίας το 2019, προγραμματίζεται να διοργανωθεί και φέτος η πανελλαδική δράση εξωστρέφειας με τίτλο: «Γνωρίστε τους Προσκόπους της Γειτονιάς σας» (Προσκοπικό Open Day 2020) το Σαββατοκύριακο 3-4 Οκτωβρίου 2020.

Πρόκειται για ένα πανελλαδικό κάλεσμα, σε κοινή ημερομηνία για όλη την Ελλάδα, με στόχο οι τοπικές κοινωνίες να μας γνωρίσουν από κοντά: τις εστίες μας, το πρόγραμμά μας, τις δράσεις μας και να συνομιλήσουν με τα Ενήλικα Στελέχη μας.

Όπως και πέρυσι, η δράση θα υποστηριχθεί με πανελλαδική προβολή και διαφήμιση από πλευράς Κεντρικής Διοίκησης. Θα αξιοποιηθούν social media (με στοχευμένη διαφήμιση στα κοινά που μας ενδιαφέρουν), καταχωρήσεις σε Μ.Μ.Ε., άρθρα σε sites, web banners, δελτίο τύπου κ.α. Φυσικά, η κάθε Περιφερειακή Εφορεία μπορεί να αξιοποιήσει με τη σειρά της τα τοπικά Μ.Μ.Ε. με στόχο τη μεγιστοποίηση της προβολής. Η μαζική επικοινωνία της δράσης θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 και θα κορυφώνεται όσο πλησιάζουμε στο Σαββατοκύριακο 3-4 Οκτωβρίου. Για τον λόγο αυτό, σας παρακαλούμε πολύ να μην επικοινωνηθεί μαζικά κάτι έως την Δευτέρα 7.9.2020.

Στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας του Σ.Ε.Π. θα δημιουργηθεί ειδική εικόνα (banner) η οποία θα παραπέμπει στη σχετική σελίδα της δράσης με όλες τις λεπτομέρειες. Σε διαφοροποίηση με πέρυσι, θα τοποθετηθεί ο χάρτης των Προσκοπικών Συστημάτων και έτσι ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να επικοινωνεί με το Προσκοπικό Σύστημα που τον ενδιαφέρει για περισσότερες λεπτομέρειες. 

Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί σχετικό επικοινωνιακό υλικό (αφίσα, & εικόνα για social media) καθώς επίσης προτεινόμενο πρόγραμμα για την παρουσίαση του Σ.Ε.Π. στους ενδιαφερόμενους ενηλίκους (γονείς, επισκέπτες κ.λπ.), ενώ, τις επόμενες εβδομάδες, θα γνωστοποιηθεί προτεινόμενο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για παιδιά, χαμηλού οικονομικού κόστους για τα Συστήματα. Φυσικά, όποιο Προσκοπικό Σύστημα το επιθυμεί, μπορεί να οργανώσει το δικό του πρόγραμμα δραστηριοτήτων προσαρμοσμένο στις τοπικές συνθήκες. 

Παρακαλούμε πολύ να ελέγξετε έως τις 27 Ιουλίου 2020 ότι στον χάρτη των Προσκοπικών Συστημάτων (www.sep.org.gr/el/normal/Locations) αναγράφονται τα σωστά στοιχεία επικοινωνίας και για τυχόν αλλαγές αποστείλτε σχετικό email στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Εφορείας Πληροφορικής Γ.Ε. ([email protected]).

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, μπορείτε να απευθύνεστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή στον Έφορο Δημοσίων Σχέσεων Γ.Ε. (Κωνσταντίνος Εφραιμίδης, τηλ. 6945290509).

Είμαστε σίγουροι ότι και με τις δικές σας προτάσεις και φέτος θα δημιουργήσουμε μία μεγάλη πανελλαδική δράση εξωστρέφειας με στόχο να μας γνωρίσουν ακόμα περισσότεροι συμπολίτες μας!


Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 82_2020.pdf
ΑΝ.82_Open_Day_900X585-01.jpg
ΑΝ.82_Open_Day_Poster_A3_PLAIN_2020.pdf
ΑΝ.82_Open_Day_Poster_A3_PLAIN_2020-01.jpg
ΑΝ.82_Open_Day_Square_Text_2020-01.jpg