Πανελλήνιες Συναντήσεις Παλαιών Προσκόπων

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 10/06/2020
A/A: 66 / 2020

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος


Η Κεντρική Επιτροπή Παλαιών Προσκόπων Ελλάδος αλλά και οι Περιφερειακές Εφορείες προκειμένου να συμβάλλουν στην ανάπτυξη, την εύρυθμη λειτουργία και τη συνεργασία των Ε.Π.Π. οργανώνουν σε πανελλήνιο ή περιφερειακό επίπεδο Συναντήσεις Παλαιών Προσκόπων. Σε αυτές δίνεται η ευκαιρία για γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών των Ε.Π.Π., για ενασχόληση με μια αμιγώς προσκοπική δράση κοντά στο φυσικό περιβάλλον, για επίσκεψη σε διαφορετικούς τόπους της πατρίδας μας και σαφώς για τον συντονισμό δράσεων και ενεργειών.

Στη κατεύθυνση αυτή, η Κεντρική Επιτροπή Παλαιών Προσκόπων Ελλάδος καθιέρωσε την ετήσια διεξαγωγή ενός Πανελλήνιου Τζαμπορέτο Παλαιών Προσκόπων. Το φετινό προγραμματισμένο Τζαμπορέτο ωστόσο, με βάση τους αντικειμενικούς περιορισμούς που υφίστανται λόγω της πανδημίας του Covid-19, δεν μπορεί να υλοποιηθεί και για καλύτερη εφαρμογή των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης αλλά και για εξοικονόμηση ανθρώπινων και υλικών πόρων θα οργανωθούν δύο Πανελλήνιες Συναντήσεις Παλαιών Προσκόπων, ώστε οι Ε.Π.Π. να συμμετάσχουν σε όποια εξυπηρετεί καλύτερα τον προγραμματισμό τους.

Η πρώτη Πανελλήνια Συνάντηση Παλαιών Προσκόπων θα πραγματοποιηθεί στο Χιλιομόδι Κορινθίας στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2020 και την ευθύνη της οργάνωσής της έχει Οργανωτική Επιτροπή με συντονιστή τον κ. Κωνσταντίνο Τζίφα, Γραμματέα της Κ.Ε.Π.Π.Ε.

Η δεύτερη Πανελλήνια Συνάντηση Παλαιών Προσκόπων θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη Πιερίας στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2020 και την ευθύνη οργάνωσής της έχει Οργανωτική Επιτροπή με συντονιστή τον κ. Βασίλειο Μάργαρη, Αρχηγό της Ε.Π.Π. Πιερίας. Σημειώνεται ότι η εν λόγω Συνάντηση επρόκειτο αρχικά να διεξαχθεί ως δράση της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Κεντρικής Μακεδονίας και ευχαριστούμε την Οργανωτική Επιτροπή που θα την οργανώσει σε πανελλήνιο επίπεδο.

Οι λεπτομέρειες του προγράμματος, το κόστος συμμετοχής και η διαδικασία αίτησης συμμετοχής και για τις δύο Συναντήσεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερη Ανακοίνωση. 

Εύχομαι καλή επιτυχία στις παραπάνω Πανελλήνιες Συναντήσεις Παλαιών Προσκόπων και είμαι βέβαιος ότι θα αποτελέσουν ευχάριστες και δημιουργικές προσκοπικές δραστηριότητες για όλες και όλους τους συμμετέχοντες.


Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 66_2020.pdf