Συμμετοχή στην έρευνα των Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο του παγκόσμιου διαλόγου για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 01/06/2020
A/A: 63 / 2020

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Ο κόσμος μας τιμά φέτος την 75η επέτειο από την ίδρυση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, σε μία εποχή μεγάλων προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένης της χειρότερης παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης στην ιστορία μας.  

Οι Έλληνες Πρόσκοποι, πρεσβευτές των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξηςτου Ο.Η.Ε., γιορτάζουμε με τη σειρά μας 110 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης κοινωνικής παρουσίας στη χώρα μας, μεταδίδοντας το μήνυμα ότι η αντιμετώπιση θεμάτων όπως η κλιματική αλλαγή, η φτώχεια, οι ανισότητες, οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις, η μετανάστευση, ο εκτοπισμός και οι ταχείες αλλαγές στο δημογραφικό και στην τεχνολογία, απαιτούν την αποτελεσματική και ουσιαστική συνεργασία όλων μας και στο πλαίσιο του κάθε κοινωνικού συνόλου και της κάθε κοινότητας, στις οποίες δραστηριοποιούνται οι Πρόσκοποι εδώ και 110 χρόνια. 

Με αφορμή την 75η επέτειο και τον παγκόσμιο διάλογο για το κοινό μας μέλλον, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, του οποίου η Ελλάδα είναι ιδρυτικό μέλος, πραγματοποιεί μία παγκόσμια έρευνα για τον ρόλο της διεθνούς συνεργασίας και πώς αυτή μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο δίκαιου, ειρηνικού και βιώσιμου κόσμου. 

Συνεχίζοντας τη συνεργασία μας με το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του Ο.Η.Ε,, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων αγκαλιάζει και αυτή την πρωτοβουλία, αποτελώντας τον πρώτο στρατηγικό εταίρο του Ο.Η.Ε. στην Ελλάδα, με στόχο τη δυναμική συμμετοχή στην έρευνα των Προσκόπων αλλά και όλων των νέων της Ελλάδος άνω των 17 ετών. 

Προκειμένου να λάβετε μέρος στην έρευνα, ακολουθήστε τον σύνδεσμο https://bit.ly/un75_ereuna.

Καλώ όλα τα Μέλη μας, όλους τους νέους και τις νέες, να συμβάλλουν με τις απόψεις τους στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!


Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! 
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 63_2020.pdf
AN.63_un75-arxiki.jpg