“My COVID-19 story”: Ανοιχτή πρόσκληση της Unesco στους νέους

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 12/05/2020
A/A: 53 / 2020

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Η Unesco καλεί τους νέους να μοιραστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Οργανισμού και την ιστοσελίδα της, τις ιστορίες τους σχετικά με την κρίση που βιώνουν λόγω της πανδημίας του COVID-19. Η καταγραφή των εμπειριών των νέων θα συμβάλλει στο πρόγραμμα “Youth as Researchers - COVID-19", το οποίο θα συλλέξει και θα επεξεργαστεί γνώσεις και δεδομένα που σχετίζονται με την κρίση που προκάλεσε η πανδημία αυτή στη ζωή των νέων. 

Ειδικότερα, θα εξεταστεί η επίπτωση της κρίσης στους νέους και το κατά πόσο θα επηρεάσει και θα ενισχύσει το σθένος τους. Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε μέσα από την συνεργασία της UNESCO Chairs και του Penn State University της Αμερικής και θα παράσχει τη βάση για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την εικονική κινητοποίηση των νέων για τη συλλογή και ανάλυση των δεδομένων. 

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να μοιραστούν την εμπειρία τους μέσω ενός σύντομου κειμένου ή αποφθέγματος, αλλά και να δημιουργήσουν ένα βίντεο, με εργαλεία που είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της UNESCO.



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! 
3 ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ, 
16 ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ & ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 53_2020.pdf