22 Απριλίου 2020, Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 21/04/2020
A/A: 40 / 2020

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Περιβάλλοντος


Η πρώτη «Ημέρα της Γης», στις 22 Απριλίου 1970, αποτελεί την έναρξη του σύγχρονου περιβαλλοντικού κινήματος και τώρα αναγνωρίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά γεγονότα του πλανήτη.

Η φετινή «Ημέρα της Γης 2020» είναι αφιερωμένη στη δράση για το κλίμα. Η τεράστια πρόκληση δράσης για την κλιματική αλλαγή έχει αναδείξει το ζήτημα ως το πιο πιεστικό θέμα για την 50ή επέτειο της «Ημέρας της Γης», καθώς η κλιματική αλλαγή αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για το μέλλον της ανθρωπότητας και των συστημάτων υποστήριξης της ζωής που κάνουν τον κόσμο μας κατοικήσιμο.

Μπορεί η παγκόσμια υγειονομική κρίση να μας αναγκάζει να διατηρούμε αποστάσεις, δεν θα μας αναγκάσει όμως να μείνουμε και σιωπηλοί. Το μόνο πράγμα που θα αλλάξει τον κόσμο είναι μια τολμηρή και ενιαία απαίτηση για έναν νέο δρόμο προς τα εμπρός. Μπορεί να είμαστε απομονωμένοι, αλλά μέσω της δύναμης των ψηφιακών μέσων, είμαστε επίσης πιο συνδεδεμένοι από ποτέ!

Οι Έλληνες Πρόσκοποι, εδώ και 110 χρόνια, υλοποιούν δραστηριότητες που αντανακλούν την αγάπη και τον σεβασμό προς την φύση και την «μητέρα Γη». Σήμερα συναισθάνονται την σοβαρότητα της δράσης για το κλίμα και προσπαθούν να κάνουν μικρές αλλαγές που κάνουν την διαφορά, μέχρι αυτή να γίνει πολύ μεγάλη! Υιοθετούν ενέργειες φιλικές προς τη Γη, κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές, μειώνουν το αποτύπωμα άνθρακα, εξοικονομούν ενέργεια και πόρους, συνεργάζονται σε περιβαλλοντικά προγράμματα στην περιοχή τους και μοιράζονται τις «πράσινες» πράξεις τους για να βοηθήσουν, να εμπνεύσουν και να διδάξουν και άλλους να ακολουθήσουν το καλό παράδειγμα! 

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης και του θέματος «δράση για το κλίμα», καλώ όλα τα μέλη της Ελληνικής Προσκοπικής Κίνησης να προσπαθούν, σε κάθε εκδήλωση της καθημερινότητάς τους, να σκέπτονται συνεχώς τις επιπτώσεις των ενεργειών τους στο κλίμα μας, να προστατεύουν το περιβάλλον και να βοηθούν στην δημιουργία ενός υγιούς και βιώσιμου μέλλοντος! 



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! 3: ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ, 7: ΦΤΗΝΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, 11: ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, 12: ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, 13: ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 40_2020.pdf
ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ.png