Υιοθετήσεις Χώρων Πρασίνου

«Ο πρόσκοπος αγαπά και σέβεται το Περιβάλλον»

Προσκοπισμός, μία Κίνηση Νέων, ένα παιχνίδι στη Φύση και το Περιβάλλον.

Όταν λέμε Περιβάλλον τι εννοούμε; Είναι μόνο τα Οικολογικά Συστήματα (δάσος, θάλασσα κτλ); Είναι και τα παραπάνω αλλά και οτιδήποτε μας περιβάλλει.

Μία Κίνηση, με αποστολή της ένα καλύτερο αύριο, ξεκινάει λοιπόν από το Περιβάλλον των μελών της.  Οι γειτονιές πού αγκαλιάζουν τα Προσκοπικά μας Συστήματα ανά την Ελλάδα, έχουν τον πρώτο λόγο.

Υπάρχουν χώροι γύρω από τις Προσκοπικές μας Εστίες οι οποίοι είναι παραμελημένοι και αναξιοποίητοι.

Σε αυτούς του χώρους είναι που οι Πρόσκοποι παρεμβαίνουν.  Έρχονται να δώσουν μία ευχάριστη νότα στη γειτονιά, να τους υιοθετήσουν, να τους διαμορφώσουν, να τους φροντίσουν, με προσωπική εργασία και μεράκι.

Όλοι μαζί, η διαδικασία είναι πολύ απλή:

  1. Εύρεση χώρου, λήψη φωτογραφιών.
  2. Επικοινωνία με τις αρμόδιες τοπικές αρχές προκειμένου να ληφθεί  άδεια για τη διαμόρφωσή του χώρου.
  3. Επικοινωνία  με την Εφ. Περιβάλλοντος (efperivge@sep.org.gr) και αποστολή  των φωτογραφιών  και τις ιδεών για να βοηθήσει μέσω επαγγελματιών να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα (σχεδιασμός χώρου, χρήση υλικών, χρήση φυτών ανάλογα τις τοπικές συνθήκες κ.τ.λ.)
  4. Ορισμός ημερομηνιών, κάλεσμα  των μελών του συστήματος, της γειτονιάς ολόκληρης (επιθυμητή η διαφήμηση της δράσης  στα τοπικά μέσα),  με μεράκι και κέφι οδηγούμαστε στην επίτευξη του στόχου!
  5. Συντήρηση του χώρου μετά. Διοργάνωση εκδηλώσεων μέσα σε αυτό το χώρο, τον προσωπικό πλέον χώρου του καθενός από αυτή τη γειτονιά.