Τιμολόγιο Υπηρεσιών Προσκοπικών Κέντρων

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 02/04/2021
A/A: 5 / 2021

Εγκύκλιος
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Προσκοπικών Κέντρων


Προκειμένου να διευκολύνουμε και να ενθαρρύνουμε τα Προσκοπικά Τμήματα για την πραγματοποίηση δράσεων στα Προσκοπικά Κέντρα το φετινό καλοκαίρι, υπό τις προϋποθέσεις που θα καθοριστούν ανάλογα με τις επιδημιολογικές συνθήκες, η Εκτελεστική Επιτροπή του Δ.Σ./Σ.Ε.Π. αποφάσισε στη συνεδρίαση της 25ης Φεβρουαρίου 2021 την ακόλουθη τροποποίηση του τιμολογίου υπηρεσιών στα Προσκοπικά Κέντρα που διαχειρίζεται η Κεντρική Διοίκηση (Παρνασσός, Άγιος Ανδρέας, ΠΥ-ΒΑ, ΔΕΛΤΑ Φαλήρου, Συκιά Φθιώτιδας), για το έτος 2021.

Α. Για τα Μέλη του Σ.Ε.Π. (Τμήματα ή άτομα)

ΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΧΩΡΟΙ

ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ (ΚΟΙΤΩΝΕΣ)

ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗ

ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ

ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗ

ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ

Δωρεάν

€ 1 / άτομο

€ 1 / άτομο

€ 4 / άτομο


Υφίσταται επιπλέον χρέωση ηλεκτρικού ρεύματος σύμφωνα με το ισχύον τιμολόγιο της Δ.Ε.Η. (€ 0,60/kWh) και χρέωση φιαλών υγραερίου, ανάλογα με την κατανάλωση. Οι δια ζώσης Εκπαιδεύσεις θα καταβάλλουν € 25/ημέρα. 

Β. Για μη Μέλη του Σ.Ε.Π. (Σύλλογοι, Οργανώσεις ή ιδιώτες)

ΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΧΩΡΟΙ

ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ (ΚΟΙΤΩΝΕΣ)

ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗ

ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ

ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗ

ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ

€ 3 /άτομο

€ 6 / άτομο

€ 5 / άτομο

€ 15 / άτομο


Το τιμολόγιο υπηρεσιών καθώς και κάθε τροποποίησή του, θα βρίσκεται αναρτημένο εντός των καταφυγίων και κτισμάτων των Προσκοπικών Κέντρων σε εμφανές σημείο, φέροντας τη σφραγίδα του Σ.Ε.Π.

Επιπλέον, παρακαλώ να σημειώσετε τα εξής:
1. Η χρήση του υλικού και του κατασκηνωτικού εξοπλισμού των Προσκοπικών Κέντρων θα προσφέρεται στα Τμήματα δωρεάν, με υποχρέωσή τους την επιστροφή του στην κατάσταση που παρελήφθη. Σε περίπτωση απώλειας ή καταστροφής υλικού/εξοπλισμού θα καταβάλλεται το κόστος αγοράς του.
2. Ο καθαρισμός των χώρων είναι ευθύνη των Τμημάτων. Τα Προσκοπικά Κέντρα έχουν την ευθύνη καθαρισμού όλων των εσωτερικών χώρων, των κοιτώνων και των κλινοσκεπασμάτων.
3. Τα Προσκοπικά Κέντρα θα παρέχουν δωρεάν στους χρήστες το τζάκι (όχι την καύσιμη ξυλεία) καθώς και τα απαραίτητα είδη καθαριότητας (χαρτί τουαλέτας, σακούλες απορριμμάτων, απορρυπαντικά, απολυμαντικά/αντισηπτικά υγρά).
4. Ζημιές ή καταστροφές στο χώρο των Προσκοπικών Κέντρων θα αναγνωρίζονται κατά την αναχώρηση των χρηστών και το κόστος θα αναλαμβάνεται εξ' ολοκλήρου από αυτούς.
5. Οι κλειστοί χώροι των Προσκοπικών Κέντρων θα παραχωρούνται κατόπιν γραπτής αιτήσεως και κατά προτεραιότητα ζήτησης.
6. Το ποσό της χρήσης θα εξοφλείται με την αναχώρηση του Τμήματος, ενώ οι ιδιώτες θα πρέπει οπωσδήποτε να προκαταβάλλουν το 50% του κόστους διαμονής.
7. Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης:
α) από Μέλη του Σ.Ε.Π., θα πρέπει να ενημερώνεται το Προσκοπικό Κέντρο 10 ημέρες νωρίτερα. Σε άλλη περίπτωση το Τμήμα θα καταβάλλει το 50% του κόστους χρήσης.
β) από μη Μέλη του Σ.Ε.Π., θα παρακρατείται η προκαταβολή.
8. Άλλες χρεώσεις, εκτός των εγκεκριμένων από την Εκτελεστική Επιτροπή του Δ.Σ./ΣΕΠ, δεν υφίστανται και δεν θα καταβάλλονται από τους χρήστες.

Ενθαρρύνουμε και προτρέπουμε τις Περιφερειακές Εφορείες που διαχειρίζονται Προσκοπικά Κέντρα να προβούν σε αντίστοιχες μειώσεις του τιμολογίου τους, ώστε να διευκολύνουμε τα Τμήματά μας να πραγματοποιήσουν φέτος το καλοκαίρι πολυήμερες εκδρομές και κατασκηνώσεις, δίνοντας διέξοδο έτσι στα Μέλη μας να ζήσουν στη φύση, γεγονός που μας έχει λείψει λόγω της παρατεταμένης απαγόρευσης των επιδημιολογικών μέτρων.
 
Παρακαλώ όλους για την πιστή τήρηση της Εγκυκλίου αυτής.



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
16 ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ

Επισυνάψεις

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 5_2021.pdf