«2021, Με αισιοδοξία κι ελπίδα για μία καλύτερη χρονιά!» Μήνυμα του Γενικού Εφόρου για το νέο έτος

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 01/01/2021
A/A: 1 / 2021

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Αγαπητοί μου Πρόσκοποι,

Γυρνώντας τη σκέψη μας έναν χρόνο πίσω, υποδεχόμασταν τη χρονιά που μόλις έφυγε με προσμονή και όνειρα… Όνειρα για να γιορτάσουμε με υπερηφάνεια τα 110 χρόνια της ιστορίας μας, να μεγαλώσουμε περισσότερο την Κίνησή μας, να ανταμώσουμε όλοι μαζί στην Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση στο Αγρίνιο, στη Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους στα Ιωάννινα, στο 5ο Πανελλήνιο Προσκοπικό Τζάμπορη στην Ασπροβάλτα και στις άλλες μεγάλες και μικρότερες δράσεις μας σε πανελλήνιο και τοπικό επίπεδο… 

Ώσπου ξαφνικά η πανδημία έπληξε όλον τον κόσμο, κάτι καινούργιο, άγνωστο, που δεν φανταζόμασταν ότι θα ζούσαμε, κι έμελλε να αλλάξει ριζικά τις ζωές μας, τις συνήθειές μας, την καθημερινότητά μας, αφήνοντας δυστυχώς πίσω της πολλές εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς σε όλον τον κόσμο και τον ίδιο τον κόσμο μας και τους εαυτούς μας εντελώς διαφορετικούς…

Κι όμως, δεν το βάλαμε κάτω! Με μπροστάρηδες τα Ενήλικα Στελέχη μας ανασυνταχθήκαμε, αναπροσαρμόσαμε τις ιδέες και τις δράσεις μας, βρήκαμε νέα εργαλεία και νέους τρόπους και συνεχίσαμε τον Προσκοπισμό, μένοντας κοντά σε κάθε παιδί παρά τη δύσκολη συγκυρία.

Και τώρα…; Μια νέα χρονιά ξεκινάει, μια χρονιά τόσο συμβολική για την Πατρίδα μας καθώς θα τιμήσουμε την επέτειο των 200 χρόνων από τον αγώνα του Έθνους για την ελευθερία και την ανεξαρτησία, μια χρονιά συνάμα που έρχεται μαζί με την ελπίδα ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί η πανδημία, ότι μπορούμε να ξανακερδίσουμε τις ζωές μας!

Κι αυτή τη χρονιά ασφαλώς, οι Πρόσκοποι θα είμαστε παρόντες, συνεχίζοντας τις δράσεις μας με όποιον τρόπο μπορούμε κάθε φορά, συνεχίζοντας αδιάκοπα την προσπάθειά μας, με αισιοδοξία και ελπίδα ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν Καλύτερο Κόσμο!

Ας είναι αυτή κι ευχή μας για το νέο έτος… Ένας Καλύτερος Κόσμος!

Αν μπορούσες να ακουστείς θα σου έδινα την ψυχή μου να την πας ως την άκρη του κόσμου.
Να την κάνεις περιπατητικό αστέρι ή ξύλα αναμμένα για τα Χριστούγεννα – στο τζάκι του Νέγρου ή του Έλληνα χωρικού.
Να την κάνεις ανθισμένη μηλιά στα παράθυρα των φυλακισμένων.
Εγώ μπορεί να μην υπάρχω ως αύριο.
Αν μπορούσες να ακουστείς θα σου έδινα την ψυχή μου να την κάνεις τις νύχτες ορατές νότες, έγχρωμες, στον αέρα του κόσμου.
Να την κάνεις αγάπη.
(Νικηφόρος Βρεττάκος)

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους, με Υγεία και Ευτυχία!



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1_2021.pdf