Υλοποίηση υποστηρικτικών Webinars για ενήλικες

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 10/05/2021

Νέο

Σε εφαρμογή του Στρατηγικού Σχεδίου Σ.Ε.Π. 2018-2027 το ΣΕΠ συνεχίζει την διοργάνωση (σε συνέχεια των τεσσάρων προηγούμενων) ακόμη δύο διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars). 

Αναλυτικότερα: 

Η Διαφορετικότητα το 2021 (Diversity Charter Greece), Τρίτη 18 Μαΐου 2021 - 20:00 μ.μ. 

Το webinar θα υλοποιηθεί την Τρίτη 18 Μαΐου 2021 στις 20:00 μ.μ., με θέμα «Η Διαφορετικότητα το 2021» και εισηγητή εκπρόσωπο του Diversity Charter Greece. Σημειώνεται ότι με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Μάιος του 2021 είναι ο πρώτος μήνας της Διαφορετικότητας και η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μελών μας για την αξία της Διαφορετικότητας. Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, πιστό στη δέσμευσή του για ένα κόσμο χωρίς ανισότητες, με ίσες ευκαιρίες, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και ως υπερήφανος πρεσβευτής των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, υπέγραψε πρόσφατα τη Χάρτα Διαφορετικότητας. 

Παιδική Κακοποίηση & Πώς θα την αντιμετωπίσουμε (Ένωση «Μαζί για το Παιδί» & «Πρωτοβουλία για το Παιδί»), Πέμπτη 20 Μαΐου 2021 - 19:30 μ.μ.

Το webinar θα υλοποιηθεί την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021 στις 19:30 μ.μ., με θέμα «Παιδική Κακοποίηση & Πώς θα την αντιμετωπίσουμε», με εισηγητές τους κ.κ. Θεοδώρα Νιώπα, Κοινωνική Λειτουργό MSc από την «Πρωτοβουλία για το Παιδί» και Νικόλαο Γιώτα, Κοινωνικό Λειτουργό - Ψυχοθεραπευτή από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Στο πλαίσιο της διαρκούς ευαισθητοποίησης σε αυτό το αντικείμενο, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων έχει εκδώσει δύο σχετικά εγχειρίδια: Οδηγός πρωτογενούς πρόληψης & αντιμετώπισης της βίας και εκφοβισμού “Υπεύθυνα Χωρίς Φόβο”» και «Η προστασία των παιδιών είναι ευθύνη όλων μας», σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί». 
ZOOM: https://zoom.us/j/91728806270 - To webinar αφορά κυρίως Ενήλικα Στελέχη του Σ.ΕΠ.

Βιοποικιλότητα: Είμαστε μέρος της λύσης (isea), Δευτέρα 24 Μαϊου 2021 - 19:30 μ.μ.

Η Εφορεία Εφαρμογής Προγραμμάτων Περιβάλλοντος, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας και κάνοντας πράξη το σύνθημα «Είμαστε μέρος της λύσης», διοργανώνει τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021 και ώρα 19:30 με 21:00 σχετική διαδικτυακή εκδήλωση, σε συνεργασία με την isea. Οι Πρόσκοποι σε όλον τον κόσμο επανεξετάζουν τη σχέση τους με τη φύση, εστιάζουν στη διατήρηση της αειφορίας και προσπαθούν να αντισταθμίσουν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και της συνεχώς αυξανόμενης απώλειας της βιοποικιλότητας, εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που αντιμετωπίζουν με γνώση και θάρρος αυτές τις πλανητικές κρίσεις.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο των σεμιναρίων μπορείτε να επικοινωνήσετε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected], [email protected].