Ομάδα Εργασίας Εφ. Πληροφορικής
Η Εφορεία Πληροφορικής της Γ.Ε., στο πλαίσιο της καλύτερης αξιοποίησης των δυνατοτήτων που προσφέρει το Διαδίκτυο σχηματίζει Ομάδα Εργασίας η οποία ασχολείται με θέματα που αφορούν την παρουσία του Σ.Ε.Π. στο Διαδίκτυο.
- Τη διατύπωση κανόνων που θα διέπουν την ηλεκτρονική παρουσία και τη γενικότερη εικόνα του ΣΕΠ στο διαδίκτυο και τις εφαρμογές του
- Την προσφορά ιδεών - βοήθειας σε όσους Βαθμοφόρους ή κλιμάκια τη ζητήσουν.
- Τη διατύπωση προτάσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη της ηλεκτρονικής επικοινωνίας των Ελλήνων Προσκόπων.
- Τη διατύπωση προτάσεων και την ανάπτυξη λύσεων για εφαρμογές της πληροφορικής και του διαδικτύου σε οποιαδήποτε πλευρά της δραστηριότητας του Σ.Ε.Π.
- Την υλοποίηση δράσεων μέσω διαδικτύου, σε συνεργασία με τις Εφορείες Κλάδων και Ειδικοτήτων και την Εφορεία Διεθνών Σχέσεων.
- Της Ιστοσελίδας της Γ.Ε.
- Της Ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας του Σ.Ε.Π. μέσω Internet
- Της Λίστας Ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των Ελλήνων Προσκόπων.
- Κάθε επίσημης παρουσίας του Σ.Ε.Π. σε διαδικτυακές εφαρμογές (π.χ. κοινωνικά δίκτυα)
- Του πίνακα των επισήμως συνδεδεμένων Ιστοσελίδων Προσκοπικών Τμημάτων και Κλιμακίων .
Μέλη της Ομάδας Εργασίας μπορεί να είναι Βαθμοφόροι του ΣΕΠ, μέλη Προσκοπικών Δικτύων, μέλη ΕΚΣ ή μέλη ΕΠΠ από όλη την Ελλάδα, όπως ορίζεται στο παράρτημα παρακάτω. Το ΣΕΠ θα αναγνωρίζει την προσφορά των μελών της Ο.Ε. προσφέροντάς τους βεβαίωση που μπορεί να αξιοποιηθεί όπως αυτά θεωρούν καλύτερο.
- Αν λοιπόν θέλετε κι εσείς να βοηθήσετε στην Ομάδα Εργασίας αυτή μπορείτε να μας στείλετε τα στοιχεία σας, συμπληρώνοντας τη φόρμα αυτή.
Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου είναι μια συνειδητή επιλογή του Σ.Ε.Π. Το ιδανικό αποτέλεσμα, όμως, μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν όλοι μας συνεργαστούμε σε ένα κοινό όραμα. Αν όλοι μας συμβάλλουμε με το λίγο χρόνο που διαθέτουμε και με όσες γνώσεις έχουμε στη δημιουργία μιας Ομάδας Εργασίας χωρίς τοπικούς περιορισμούς, χωρίς να κλεινόμαστε στο μικρό περιβάλλον του Συστήματος ή της Εφορείας μας. Άλλωστε η Προσκοπική μας Ιδεολογία αυτό ακριβώς μας υπαγορεύει.
Εμπρός λοιπόν, όλοι μαζί, μπορούμε καλύτερα και περισσότερα.Τρόπος λειτουργίας Ομάδας Εργασίας.
Α. Σύσταση Ομάδας Εργασίας
Τα μέλη της Ο.Ε. της Εφορείας Πληροφορικής Γ.Ε. αναλαμβάνουν την εκτέλεση εργασιών σε σταθερή βάση. Κάθε μέλος αναλαμβάνει την εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών, ανάλογα με τις γνώσεις του και το χρόνο που έχει να διαθέσει. Μέλη της Ο.Ε. μπορεί να είναι Βαθμοφόροι του ΣΕΠ, μέλη Προσκοπικών Δικτύων, μέλη ΕΚΣ ή μέλη ΕΠΠ μετά από σύμφωνη γνώμη του εκάστοτε υπευθύνου του τμήματος (όπου αυτό εφαρμόζεται). Εξυπακούεται ότι τα μέλη αυτά πρέπει να είναι ενήλικα και ενεργά μέλη του ΣΕΠ (απογεγραμμένα).
Β. Συμμετοχή στην Ομάδα Εργασίας
Κάθε ένας που πληροί τα παραπάνω κριτήρια μπορεί να συμμετέχει στην Ο.Ε. της Εφορείας Πληροφορικής Γ.Ε. Το υποψήφιο μέλος θα πρέπει να δηλώσει τις προτιμήσεις του, σχετικά με τον τομέα δραστηριότητας που επιθυμεί να ασχοληθεί, συμπληρώνοντας το ειδικό ερωτηματολόγιο που είναι διαθέσιμο στις ιστοσελίδες του ΣΕΠ. Σε αυτό θα δηλώσει επίσης, τις ειδικές γνώσεις που διαθέτει και το χρόνο που υπολογίζει ότι έχει να διαθέσει για την Ο.Ε. σε εβδομαδιαία βάση. Η επιλογή των μελών που στελεχώνουν την Ο.Ε. γίνεται από την Εφορεία Πληροφορικής Γ.Ε. Τα μέλη οργανώνονται σε ενότητες με ομοειδείς δραστηριότητες ώστε να διευκολύνεται η συνεργασία τους. Οι ενότητες δρουν με το συντονισμό της Εφορείας Πληροφορικής Γ.Ε. και συνεργάζονται μεταξύ τους για την επίτευξη των κοινών στόχων.
Γ. Αρμοδιότητες μελών
Μετά από συζήτηση με το υποψήφιο μέλος και σε συμφωνία μαζί του, η Εφορεία Πληροφορικής Γ.Ε. αναθέτει συγκεκριμένες δραστηριότητες σε κάθε μέλος της Ο.Ε. Από την πλευρά του, το μέλος δεσμεύεται ότι θα εκτελεί τις συγκεκριμένες δραστηριότητες και συμφωνεί για τους ατομικούς στόχους που έχει, στο πλαίσιο της Ο.Ε. και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Μέλη με ειδικές γνώσεις ή εμπειρία, αλλά περιορισμένο χρόνο μπορεί απλά να αναλαμβάνουν την υποβοήθηση άλλων μελών. Οι δραστηριότητες που κάθε μέλος αναλαμβάνει καθώς και το χρονικό διάστημα για το οποίο τις αναλαμβάνει δημοσιεύονται σε ειδική ιστοσελίδα. Η εφορεία Πληροφορικής και η υπόλοιπη Ο.Ε. παρέχει στήριξη και βοήθεια σε κάθε μέλος της.
Δ. Βεβαίωση εργασιών
Οι εργασίες που αναλαμβάνουν τα μέλη της Ο.Ε. φτάνουν, πολλές φορές, σε επίπεδο επαγγελματικής δραστηριότητας. Ως ένδειξη αναγνώρισης των υπηρεσιών που τα μέλη της Ο.Ε. προσφέρουν το ΣΕΠ θα παρέχει σε κάθε ένα από τα μέλη της Ο.Ε. βεβαίωση εργασιών, για κάθε χρήση (π.χ. για απόδειξη προϋπηρεσίας ή ειδικών γνώσεων). Η βεβαίωση θα χορηγείται μετά από αίτημα του κάθε μέλους και σε αυτή θα αναγράφονται οι εργασίες που αυτό έχει επιτελέσει εθελοντικά καθώς και το χρονικό διάστημα ενασχόλησης. Προϋπόθεση για τη βεβαίωση είναι η θετική αξιολόγηση από τη Εφορεία Πληροφορικής Γ.Ε. ως προς την εκτέλεση των εργασιών που έχουν αναληφθεί.
Ανακοινώσεις ΓΕ
- Μήνυμα Γενικού Εφόρου για την Ημέρα Σκέψης (Αν. ΓΕ 25/2012)
- Αλλαγή περιόδου απογραφής από ημερολογιακό σε «προσκοπικό» έτος, (Αν. ΓΕ 24/2012)
- Συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.) (Αν. ΓΕ 22/2012)
- Roverway 2012 – Δεύτερος Γύρος Δηλώσεων Συμμετοχής (Αν. ΓΕ 21/2012)
Ανακοινώσεις ΔΣ
Επόμενες Σχολές
- 46η Σχολή Κυβερνήτου Ναυτοπροσκοπικού Σκάφους, Θεσσαλονίκη, Αθήνα , αιτήσεις έως: 05/03/2012
- 10η Σχολή Εκπαιδευτικών Μεθόδων και Τεχνικών Παρουσίασης, Προσκοπικό Κέντρο ΠΥ ΒΑ, αιτήσεις έως: 12/03/2012
- Σεμινάριο Παιχνίδι Τραγούδι, ΚΕΓΕ Βόλου, αιτήσεις έως: 21/03/2012

