Δράση της Κ.Ε.Π.Π.Ε. για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης

Ανακοίνωση ΓΕ

38

2016

Οι Πρόσκοποι σε όλη τη χώρα ανταποκρίνονται καθημερινά με αίσθημα αλληλεγγύης στη συνεχιζόμενη προσφυγική κρίση που βιώνει η πατρίδα μας. Στην προσπάθεια αυτή προσθέτουν τη δική τους παρουσία και οι Παλαιοί Πρόσκοποι.

Η Κεντρική Επιτροπή Παλαιών Προσκόπων Ελλάδος (Κ.Ε.Π.Π.Ε.) καλεί τους Παλαιούς Προσκόπους από όλη την Ελλάδα να συμμετάσχουν στην «Αλυσίδα προσφοράς για τους πρόσφυγες» με υψηλό αίσθημα ευθύνης, όπως ακριβώς αρμόζει στις αρχές και τις αξίες του Προσκοπισμού, έτσι ώστε όλοι μαζί να γίνουμε κρίκοι της ανθρωπιστικής αλυσίδας που θα αρχίσει από την Αθήνα στις 23 Απριλίου 2016 και θα καταλήξει στο Κιλκίς στις 24 Απριλίου 2016.

Η επιτυχία της δράσης θα εξασφαλιστεί εάν οι κατά τόπους Ενώσεις Παλαιών Προσκόπων πάρουν επιμέρους πρωτοβουλίες και συνεργαστούν με τους Περιφερειακούς Εφόρους και τα Συστήματα της περιοχής τους. Στόχος της δράσης είναι να συγκεντρωθούν τρόφιμα και υλικά που χρειάζονται οι πρόσφυγες, τα οποία θα μεταφερθούν με φορτηγά οχήματα που θα προσφερθούν από χορηγούς και θα παραδοθούν στους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι έχουν την ευθύνη σωστής διαχείρισης και δίκαιης κατανομής στους ανθρώπους που πραγματικά χρειάζονται βοήθεια. Έχει σχεδιαστεί υποστηρικτική αφίσα της δράσης, η οποία θα σταλεί ηλεκτρονικά  στις Ε.Π.Π., με ευθύνη των οποίων πρέπει να τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία, ώστε να υποκινηθούν και πολίτες να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή, αλλά παράλληλα να προβληθεί η δράση και η συνεισφορά του Σ.Ε.Π. στην προσφυγική κρίση.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στον Υπεύθυνο Δράσεων της Κ.Ε.Π.Π.Ε. κ. Ιωάννη Ανδριόπουλο, Δευτέρα και Τετάρτη 17.00-20.00 (τηλ: 210-7290097 mail: keppe@sep.org.gr).

Announcement Tags: 

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ