Νεότερες οδηγίες σχετικά με τις προληπτικές ενέργειες των Κλιμακίων του Σ.Ε.Π. μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού Covid 19 στην Ελλάδα

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 09/03/2020
A/A: 23 / 2020

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος


Σε συνέχεια της Ανακοίνωσης Γ.Ε. 21/28.2.2020, σχετικά με τις προληπτικές ενέργειες στις οποίες προβαίνουμε μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε διάφορες περιοχές της χώρας, παρακαλούμε όπως σημειώσετε τα ακόλουθα:

1) Παραμένουμε σε εγρήγορση αναφορικά με τους ρυθμούς και τους τόπους εξάπλωσης του ιού, κρατώντας την ψυχραιμία και την αυτοσυγκράτησή μας προκειμένου να μη δημιουργείται κλίμα πανικού, έχοντας κατά νου ότι η ασφάλεια των Μελών μας αποτελεί την πρώτη προτεραιότητά μας.

2) Εφόσον από την Πολιτεία λαμβάνονται έκτακτα μέτρα ή δίδονται ειδικές οδηγίες για συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, ως Σ.Ε.Π. οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε σχετικά. Στο πλαίσιο αυτό, σε όποιες περιοχές δίδεται η εντολή να κλείνουν τα σχολεία ή/και οι χώροι συνάθροισης κοινού, κρίνεται σκόπιμο να αναστέλλεται και η πραγματοποίηση προσκοπικών δράσεων στις περιοχές αυτές, για το ίδιο χρονικό διάστημα, με ευθύνη του αρμόδιου Περιφερειακού Εφόρου. Επίσης, για το ίδιο χρονικό διάστημα κρίνεται σκόπιμη η αναστολή των προσκοπικών δράσεων των Προσκοπικών Συστημάτων στα οποία ανήκουν Μέλη μας που φοιτούν σε σχολεία που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Για την έγκυρη ενημέρωσή σας για τα σχολεία που παραμένουν κλειστά, καθώς και για το χρονικό διάστημα αναστολής της λειτουργίας τους, παρακαλούμε να συμβουλεύεστε την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (www.minedu.gov.gr).

3) Σε συνέχεια των νέων προληπτικών μέτρων που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας στις 8.3.2020, για το χρονικό διάστημα των επόμενων δύο (2) εβδομάδων, ήτοι μέχρι και την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020, με ευθύνη των αρμοδίων Περιφερειακών Εφόρων κρίνεται αναγκαίο να ματαιωθούν όλες οι εκδρομές των Προσκοπικών Τμημάτων που περιλαμβάνουν διανυκτέρευση, ανεξαρτήτως τόπου πραγματοποίησής τους.

4) Παρακαλούνται οι Περιφερειακοί Έφοροι να ενημερώνουν ηλεκτρονικά για οποιαδήποτε ενέργεια στην οποία προβαίνουν σχετικά με τα ανωτέρω, τον Μόνιμο Βοηθό Γενικό Έφορο κ. Αθανάσιο Ευσταθίου ([email protected]).

5) Με την επιφύλαξη των ανωτέρω αναφερόμενων, στις περιοχές όπου τα σχολεία λειτουργούν κανονικά καθώς και στις περιοχές που δεν υπάρχουν κρούσματα του ιού, δεν συντρέχει προς το παρόν λόγος αναστολής των προσκοπικών δράσεων.

6) Δεν αμελούμε να φροντίζουμε για την τήρηση των απαραίτητων κανόνων υγιεινής σε όλους τους χώρους στους οποίους πραγματοποιούνται προσκοπικές δράσεις, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην Ανακοίνωση Γ.Ε. 21/28.2.2020.

7) Υπενθυμίζουμε ότι για την πληρέστερη ενημέρωσή σας σχετικά με την εξέλιξη της κατάστασης, μπορείτε να συμβουλεύεστε επίσημες και έγκυρες πηγές:
Υπουργείο Υγείας (https://www.moh.gov.gr)
Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (https://eody.gov.gr)
Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (https://www.ecdc.europa.eu)

8) Ανάλογα με τις εξελίξεις, εφόσον χρειαστεί να ληφθούν περαιτέρω μέτρα ή να προβούμε σε άλλες ενέργειες αναφορικά με προγραμματισμένες δράσεις ευρείας κλίμακας, θα εκδοθεί άμεσα νεότερη Ανακοίνωση. 






Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! 3 ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 23_2020.pdf
ΑΝ.21_Υπ.Υγείας_Τηρούμε τους Κανόνες Υγιεινής.jpg