Πανελλήνιο Παιχνίδι «Γίνε κι εσύ 110 χρόνων!»

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 09/03/2020
A/A: 22 / 2020

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 110 χρόνων ιστορίας του Ελληνικού Προσκοπισμού, οι Εφορείες Κλάδων της Γενικής Εφορείας προετοίμασαν ένα Πανελλήνιο Παιχνίδι με τίτλο «Γίνε κι εσύ 110!». Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά έχουν δώσει την Προσκοπική τους Υπόσχεση από τον Νοέμβριο του 1910, όταν ο Αθανάσιος Λευκαδίτης ίδρυσε την πρώτη Ομάδα Προσκόπων με τους μαθητές του Λυκείου Μακρή, και ήρθε η ώρα να συναντήσουμε και να θυμηθούμε σημαντικές στιγμές, βιώματα και εμπειρίες από τα 110 χρόνια της Προσκοπικής Κίνησης. Σκοπός του παιχνιδιού είναι όλα τα Προσκοπικά Τμήματα να συμμετάσχουν ενεργά στον εορτασμό και μέσα από ένα ταξίδι στον χρόνο και την ιστορία να γίνουν… 110 χρόνων!

Μέσα από μια σειρά πρωτότυπων αποστολών, βασισμένων στη μεθοδολογία του κάθε Κλάδου, οι Αγέλες Λυκοπούλων, οι Ομάδες Προσκόπων, οι Κοινότητες Ανιχνευτών και τα Προσκοπικά Δίκτυα θα αναβιώσουν όλες τις σημαντικές στιγμές του Ελληνικού Προσκοπισμού και παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Προσκοπισμό στη γειτονιά τους και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο της πόλης τους. Κάθε αποστολή του παιχνιδιού χαρίζει χρόνια στην Αγέλη, στις Ενωμοτίες, στην Κοινότητα, στο Προσκοπικό Δίκτυο, χρόνια που οπτικοποιούνται μέσα από μια χρονογραμμή που σταχυολογεί κάποιες από τις βασικές στιγμές της Προσκοπικής Ιστορίας.

Όλο το υλικό του παιχνιδιού είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση proskopoi110.gr προκειμένου να αρχίσουν οι δράσεις, και παράλληλα θα αποσταλεί εκτυπωμένο από την Κεντρική Διοίκηση σε όλα τα Προσκοπικά Συστήματα εντός του Μαρτίου. Η χρονική διάρκεια του παιχνιδιού καθώς και η τεκμηρίωση των απαιτήσεων προσδιορίζεται από τις ειδικότερες οδηγίες των Εφορειών Κλάδων Γ.Ε. για κάθε Κλάδο. 

Ευχαριστώ όλες και όλους όσους εργάστηκαν για τον σχεδιασμό και την οργάνωση του παιχνιδιού, που θα δώσει την ευκαιρία σε όλα τα Προσκοπικά Τμήματα να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία της παλαιότερης και μεγαλύτερης παιδαγωγικής κίνησης για νέους στην Πατρίδα μας!

Ας γιορτάσουμε όλοι και όλες μαζί τα 110 χρόνια μας, ας μεταδώσουμε αυτό το μήνυμα σε όλα τα Μέλη μας, αξίζει!

Καλή επιτυχία και καλό ταξίδι σε όλους!



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! 16 ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 22_2020.pdf
ΑΝ.22_sep_gine_ki_esy_110_poster.jpg