36η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 20/01/2020
A/A: 5 / 2020

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Κλάδου Ανιχνευτών

Με ιδιαίτερη χαρά σας γνωρίζουμε ότι η 36η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση διοργανώνεται φέτος από την Εφορεία Κλάδου Ανιχνευτών Γ.Ε. και την Περιφερειακή Εφορεία Βορειοδυτικής Ελλάδος στην πόλη του Αγρινίου, από την Πέμπτη 23 Απριλίου μέχρι την Κυριακή του Θωμά, 26 Απριλίου 2020 (πρωί).

Η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1983 και επαναλήφθηκε το 1984 και το 1985, σε μια προσπάθεια να δοθεί η δυνατότητα στους Ανιχνευτές να παρουσιάσουν αντικείμενα έρευνας τα οποία έχουν σχέση με τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την κοινωνία. Επιπροσθέτως, υπάρχει και η ειδική κατηγορία «ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ», που αφορά στην εξοικονόμηση αλλά και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, πρωτότυπες εφευρέσεις που προστατεύουν και ωφελούν την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον. Εκτός των παραπάνω, η Π.Α.Π.Ε. περιλαμβάνει πλήθος πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, όπως συναυλία μουσικών συγκροτημάτων, διαγωνισμό χορευτικών συγκροτημάτων, διαγωνισμό ποίησης και λογοτεχνίας, διαγωνισμό φωτογραφίας, διαγωνισμό κόμικ, σκίτσου και γελοιογραφίας και φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και τηλεοπτικών σποτ, αλλά και θεατρικού έργου με απονομή «Όσκαρ»! 

Στην 36η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση μπορούν να συμμετάσχουν όσες Κοινότητες Ανιχνευτών επιθυμούν από όλη την Ελλάδα, εφόσον παρουσιάσουν το αποτέλεσμα πρωτογενούς έρευνας για κάποιο θέμα που έχουν επιλέξει. Στις υπόλοιπες δραστηριότητες που αναφέρονται πιο πάνω, η συμμετοχή είναι ατομική ή ομαδική. 

Για την καλύτερη διοργάνωση της δράσης, παρακαλούμε να αποστείλετε έγκαιρα (έως την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020) ενημερωτικό email (προδήλωση συμμετοχής) με την πρόθεση συμμετοχής και τα στοιχεία του Αρχηγού Κοινότητας στη γραμματεία της Δράσης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Ακολούθως, όσες Κοινότητες Ανιχνευτών επιθυμούν να συμμετάσχουν στην 36η Π.Α.Π.Ε. θα πρέπει να συμπληρώσουν τη συνημμένη Αίτηση Συμμετοχής (οριστική δήλωση συμμετοχής), η οποία υπογεγραμμένη από τον Αρχηγό Κοινότητας, τον Αρχηγό Συστήματος και τον Περιφερειακό Έφορο, θα πρέπει να αποσταλεί το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2020 στη γραμματεία της Δράσης, με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected].
ταχυδρομικά στη διεύθυνση «Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Πτολεμαίων 1, Παγκράτι, 11635 Αθήνα», υπόψη κας Ματίνας Κεράνη, με την ένδειξη «Για την 36η Π.Α.Π.Ε.».
με φαξ στον αριθμό 2107236561.

Μέχρι την ίδια ημερομηνία (Τετάρτη 13 Μαρτίου 2020) θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί και η ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής της κάθε Κοινότητας Ανιχνευτών στα δρώμενα της Π.Α.Π.Ε. στη διεύθυνση http://bit.ly/30BWLnv, ενώ για την αποστολή αρχείων/ψηφιακών μέσων από την κάθε Κοινότητα θα δοθούν περαιτέρω οδηγίες από τη γραμματεία της Δράσης.

Επίσης, όσα Ενήλικα Στελέχη δεν θα συνοδεύουν Κοινότητες Ανιχνευτών και επιθυμούν να υποστηρίξουν τη γενικότερη οργάνωση και υλοποίηση της Δράσης, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή (δήλωση συμμετοχής Ενηλίκων Στελεχών υποστήριξης δράσης) στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://bit.ly/37aSxp7 μέχρι την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020.  

Το κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο ορίζεται στο συμβολικό ποσό των είκοσι Ευρώ (€ 20,00) για τους Ανιχνευτές και τους Βαθμοφόρους και καλύπτει τη διατροφή και τα αναμνηστικά της Δράσης. Σε εφαρμογή της Εγκυκλίου Γ.Ε. 12/3.11.2011, επί του παραπάνω κόστους συμμετοχής θα εφαρμοστεί έκπτωση ποσοστού 30%, ήτοι το κόστος συμμετοχής διαμορφώνεται στο ποσό των δέκα τεσσάρων Ευρώ (€ 14,00), για όλους τους συμμετέχοντες από νησιωτικές περιοχές καθώς και για τους συμμετέχοντες από τις Περιφερειακές Εφορείες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Αποδήμων Ελλήνων Προσκόπων, λόγω των δυσχερειών της γεωγραφικής απόστασης σε σχέση με την πόλη του Αγρινίου. Η διαμονή των Κοινοτήτων Ανιχνευτών θα πραγματοποιηθεί σε σχολεία της πόλης και η διατροφή των κυρίως γευμάτων θα γίνει με μέριμνα της Οργανωτικής Ομάδας της Δράσης.

Το κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο θα πρέπει να έχει καταβληθεί μέχρι την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2020. Η καταβολή του ποσού πρέπει να γίνει ανά Κοινότητα Ανιχνευτών καθώς και από τα Ενήλικα Στελέχη που θα υποστηρίξουν την οργάνωση και υλοποίηση της Δράσης στον τραπεζικό λογαριασμό 362-00-2002-004878 της ALPHA BANK (ΙΒΑΝ: GR02 0140 3620 3620 0200 2004 878). Στην αιτιολογία της κατάθεσης να αναγράφεται «36 ΠΑΠΕ - Όνομα Κοινότητας» ή «36 ΠΑΠΕ – ονοματεπώνυμο Βαθμοφόρου» αντίστοιχα, και αντίγραφο του καταθετηρίου πρέπει να αποσταλεί στη Γραμματεία της Δράσης μαζί με την Αίτηση Συμμετοχής. Εναλλακτικά, η καταβολή του ποσού μπορεί να γίνει στην Οικονομική Υπηρεσία του Σ.Ε.Π. (Πτολεμαίων 1, Αθήνα / 4ος όροφος).

Κεντρικός συντονιστής της Δράσης ορίζεται o κ. Άδωνις Κυριαζής, Αναπληρωτής Έφορος Κλάδου Ανιχνευτών Γ.Ε., Υπεύθυνη Προγράμματος η κ. Σοφία Καραγκιαούρη, Έφορος Εκπαίδευσης Π.Ε. Σαρωνικού, Υπεύθυνος Διοικητικής Μέριμνας ο κ. Θεόδωρος Παπαδήμας, Αρχηγός 1ου Συστήματος Προσκόπων Αγρινίου και Υπεύθυνος Γραμματείας ο κ. Γεώργιος Θεοχάρης, Αρχηγός 14ου Συστήματος Προσκόπων Άρεως, στους οποίους μπορείτε να απευθύνεστε για οποιαδήποτε διευκρίνιση στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], καθώς και στην Έφορο Κλάδου Ανιχνευτών κ. Λένα Αποστόλου (τηλ. 6944727716).

Σας προσκαλούμε στο Αγρίνιο, για να ζήσουμε μια ακόμη μοναδική Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση. Η ιστορία γράφει «36» πλέον, γιατί εσείς την αγκαλιάζετε!




Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 109 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! 17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 5_2020.pdf
ΑΝ.5_Aitisi_36_pape.pdf