Επετειακό Σήμα 110 χρόνων Ελληνικού Προσκοπισμού για την Προσκοπική Στολή _ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 04/12/2019
A/A: 94 / 2019

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 110 χρόνων ιστορίας του Ελληνικού Προσκοπισμού και σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 62/4.9.2019 Ανακοίνωσης Γ.Ε., το Διοικητικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει τη δημιουργία ειδικού επετειακού σήματος για την Προσκοπική Στολή, το οποίο θα φέρεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Στολών και Διακριτικών πάνω από την τσέπη, στο αριστερό μέρος του πουκαμίσου, από την 1η Ιανουαρίου έως την 31η Δεκεμβρίου 2020. Τα σήματα αυτά θα διανεμηθούν δωρεάν σε όλα τα Προσκοπικά Συστήματα με ευθύνη των Περιφερειακών Εφορειών.

Το επετειακό σήμα για τα 110 χρόνια του Ελληνικού Προσκοπισμού που θα φέρει για όλη την επόμενη χρονιά κάθε Μέλος της Κίνησης, θα μπορούσε να αποτελέσει την αφορμή και το μέσο μιας οικονομικής δράσης - Καλής Πράξης, αφιερωμένης στα 110 χρόνια της ιστορίας μας. Για όποιο Προσκοπικό Τμήμα επιλέξει τη διεξαγωγή μιας τέτοιας δράσης, προτείνουμε την ενίσχυση του Ταμείου Αρωγής Μελών «Πρόσβαση» (Ανακοίνωση Γ.Ε. 41/29.5.2019), το οποίο χρηματοδοτεί παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην απρόσκοπτη συμμετοχή ατόμων με αναπηρίες στο Προσκοπικό Πρόγραμμα.

Το επετειακό σήμα των 110 χρόνων του Ελληνικού Προσκοπισμού πάνω στη Στολή μας, ας μας θυμίζει πως όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε ουσιαστικά την καθημερινότητα ανθρώπων που μας έχουν ανάγκη, όπως προσπαθούμε και κάνουμε εδώ και 110 χρόνια, αντλώντας έμπνευση από το Όραμά μας να δημιουργήσουμε έναν Καλύτερο Κόσμο.




Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 109 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! 16 ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 94_2019_ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ.pdf