5η Πανελλήνια Μεγάλη Δράση Ανιχνευτών “ΕΛΠΙΔΑ 2017”

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 06/07/2017
A/A: / 2017

Επόμενη Δράση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Κλάδου Ανιχνευτών

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Δράσης 2015-2017 της Γενικής Εφορείας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την 5η Πανελλήνια Μεγάλη Δράση Ανιχνευτών “ΕΛΠΙΔΑ 2017”, η οποία οργανώνεται από την Εφορεία Κλάδου Ανιχνευτών Γ.Ε. και θα πραγματοποιηθεί το προσεχές καλοκαίρι. Θέλοντας να συνεχίσουμε την παράδοση των επιτυχημένων προηγούμενων διοργανώσεων προσδοκούμε σε μια δράση, που θα προσφέρει νέες μοναδικές εμπειρίες στους συμμετέχοντες. Δράση, Φύση, Περιπέτεια, Έρευνα, Προσφορά, νέους φίλους, Πολιτισμό, δημιουργία, συμμετοχή Ανιχνευτών από άλλες χώρες, στοιχεία που θα συνθέσουν την “ΕΛΠΙΔΑ 2017”.

Αρχηγός της 5ης Πανελλήνιας Μεγάλης Δράσης Ανιχνευτών “ΕΛΠΙΔΑ 2017” είναι ο Έφορος Κλάδου Ανιχνευτών Γ.Ε. κ. Κωνσταντίνος Διοματάρης.

ΠΟΤΕ

Η “ΕΛΠΙΔΑ 2017” θα πραγματοποιηθεί αρχές Αυγούστου με πιθανή ημερομηνία 4 – 14 Αυγούστου 2017.

ΠΟΥ

Στις ορεινές περιοχές της Πελοποννήσου και στην Αρχαία Ολυμπία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η δράση χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερα “μονοπάτια”. Σε καθένα από αυτά οι Κοινότητες θα ερευνήσουν τον τόπο που θα επισκεφτούν, θα προσφέρουν σε αυτόν ανταποδίδοντας την φιλοξενία του και τέλος θα διαβούν την πανέμορφη φύση του. Πιο συγκεκριμένα τα μονοπάτια είναι στις ορεινές περιοχές του Ταϋγέτου, του Πάρνωνα, του Μαίναλου και του Χελμού.

Στο δεύτερο μέρος θα στηθεί μια μεγάλη κατασκήνωση στην Αρχαία Ολυμπία, όπου θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες δραστηριότητες γεμάτες ενέργεια, κέφι και δημιουργία όπου το «ολυμπιακό πνεύμα» θα έχει ξεχωριστή θέση.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ

Στη δράση μπορούν να συμμετέχουν Κοινότητες Ανιχνευτών με τους συνοδούς Βαθμοφόρους τους ή μεμονωμένοι Ανιχνευτές, που θα ενταχθούν σε κάποια Κοινότητα της Δράσης. Επίσης ως προσωπικό υποστήριξης της Δράσης μπορούν να συμμετέχουν Βαθμοφόροι και Μέλη Προσκοπικών Δικτύων. Θέλοντας να τονίσουμε τη διαδικασία προετοιμασίας μια Μεγάλης Δράσης, κάθε Κοινότητα Ανιχνευτών μπορεί να δηλώσει προτίμηση σε ποιο μονοπάτι θέλει να συμμετάσχει κατά την πρώτη Σύνοδο Προγραμματισμού της Μ.Δ.Υ. Στη συνέχεια αφού ενταχθεί σε μία Συσκηνία, της δίνεται η δυνατότητα, αν το επιθυμεί, να συμμετάσχει στη διαδικασία οργάνωσης του μονοπατιού, σε συνεργασία με το Αρχηγείο της Συσκηνίας. Με αυτό τον τρόπο ελπίζουμε όλες οι Κοινότητες Ανιχνευτών να βάλουν το δικό τους λιθαράκι για την επιτυχία της Δράσης.

Ιστοσελίδα δράσης: http://elpida2017.gr/