2η Κατασκήνωση του ΔΕΣΜΟΥ, Κατασκηνωτικό Κέντρο «Πλατάνια» στο όρος Τρόοδος, Κύπρος (18-24 Αυγούστου 2019)

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 22/05/2019
A/A: 39 / 2019

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Διεθνών Σχέσεων


Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το Σώμα Προσκόπων Κύπρου διοργανώνει τη 2η Διεθνή Προσκοπική Κατασκήνωση της Ένωσης Ορθοδόξων Χριστιανών Προσκόπων ΔΕΣΜΟΣ, την περίοδο 18-24 Αυγούστου 2019, στο Κατασκηνωτικό Κέντρο Πλατάνια στο όρος Τρόοδος, περίπου 65 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Κύπρου, Λευκωσία.

Στην κατασκήνωση μπορούν να συμμετέχουν Πρόσκοποι ηλικίας 13 έως 15 ετών (γεννημένοι από το 2003 έως το 2006). Απαιτείται μόνον η μεταφορά προσωπικών κατασκηνωτικών εφοδίων, καθώς αντίσκηνα και άλλα κατασκηνωτικά υλικά παρέχονται από τους διοργανωτές. 

Για κάθε συμμετέχοντα Πρόσκοπο το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 140 €. Για τους συνοδούς Βαθμοφόρους το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό 100 €. Στα παραπάνω κόστη δεν περιλαμβάνονται έξοδα μετάβασης από την Ελλάδα στην Κύπρο και επιστροφής, καθώς και έξοδα μεταφοράς από το αεροδρόμιο στα Πλατάνια.

Απαιτείται από τους συμμετέχοντες να γνωρίζουν αγγλικά, ο συνοδός Βαθμοφόρος σε άριστο επίπεδο, ενώ οι Πρόσκοποι τουλάχιστον σε βασικό επίπεδο επικοινωνίας.

Οι διοργανωτές ετοιμάζουν ένα πλούσιο σε δραστηριότητες πρόγραμμα, με πολλά παιχνίδια, εξερευνήσεις, πεζοπορία, εργαστήρι εικονογραφίας, θαλασσινές δραστηριότητες, επισκέψεις στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, στο Βυζαντινό Μουσείο, σε ιστορικούς Ναούς της Λευκωσίας κ.ά.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της δράσης, ακολουθώντας τον σύνδεσμο http://cyprusscouts.org/desmos/ 
και 

Παρακαλούνται οι Βαθμοφόροι των Ομάδων Προσκόπων που επιθυμούν Ενωμοτία ή Ενωμοτίες τους να συμμετάσχουν στην Κατασκήνωση να επικοινωνήσουν με την Εφορεία Διεθνών Σχέσεων Γ.Ε. στο e-mail: ic@sep.org.gr και international@sep.org.gr. Δηλώσεις Συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν έως τις 5.6.2019.



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 109 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! 16: ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 39_2019.pdf