Η Ώρα της Γης

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 06/03/2019
A/A: 15 / 2019

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Περιβάλλοντος

Αγαπάμε αυτόν τον πλανήτη και οτιδήποτε ζει πάνω σε αυτόν. Προσπαθούμε να τον κάνουμε καλύτερο εδώ και 110 χρόνια, γι’ αυτό και τα τελευταία 10 χρόνια συμμετέχουμε στη συμβολική εκστρατεία «Η ‘Ώρα της Γης», επιβεβαιώνοντας κάθε χρόνο το δυναμικό ενδιαφέρον των Προσκόπων για πρωτοβουλίες και δράσεις για το περιβάλλον και την προτεραιότητα της Προσκοπικής Κίνησης παγκοσμίως σε δράσεις που έχουν σαν στόχο τους την προστασία του πλανήτη μας.

Κάθε χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι, επιχειρήσεις, οργανισμοί και σημαντικά μνημεία και χώροι σε όλο τον κόσμο, σταματούν το συνηθισμένο τους πρόγραμμα, σβήνουν τα φώτα και προσπαθούν να προβάλουν τα πραγματικά περιβαλλοντικά προβλήματα. Για το 2019 η συμβολική «Ώρα της Γης» είναι το Σάββατο 30 Μαρτίου, από τις 20:30 μέχρι 21:30 και όλοι όσοι συμμετέχουν σβήνοντας τα φώτα θα πρέπει να αναλογιστούν τι θα πρέπει να κάνουν για έναν καλύτερο Πλανήτη Γη.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν ενεργά, για άλλη μια φορά, στο παγκόσμιο αυτό γεγονός. Καλούνται όλα τα Συστήματα, οι Ενώσεις Παλαιών Προσκόπων, τα Προσκοπικά Κέντρα και οι Εφορείες μας να κλείσουν τα φώτα στα προσκοπικά κτήρια και τις Προσκοπικές Εστίες και παράλληλα, όλα τα Τμήματά μας ανά την Ελλάδα, στην προγραμματισμένη για εκείνο το Σαββατοκύριακο δράση τους, να πραγματοποιήσουν δραστηριότητες ευαισθητοποίησης για την προστασία του πλανήτη με επίκεντρο τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης: 7 Φτηνή και Καθαρή Ενέργεια, 12 Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή και 13 Δράση για το Κλίμα.

Παράλληλα η Εφορεία Εφαρμογής Προγραμμάτων Περιβάλλοντος μέσω των συνδέσμων:
θα παρέχει πληροφόρηση, πολλές ιδέες εφαρμογής, αλλά και έναν πρωτότυπο διαγωνισμό φωτογραφίας με «οικολογικό» βραβείο!

Αγαπητοί μου Πρόσκοποι,
Η παγκόσμια συμμετοχή στην «Ώρα της Γης» έχει καταφέρει να αλλάξει την ατομική συμπεριφορά, αλλά και την νομοθεσία. Έχει επιτύχει ένα τεράστιο περιβαλλοντικό αντίκτυπο, αλλά καθώς η επιτάχυνση της αλλαγής του κλίματος και η κλιμάκωση της απώλειας της βιοποικιλότητας απειλούν τον πλανήτη μας, πρέπει να θεωρήσουμε το περιβάλλον και την προστασία του προσωπική μας υπόθεση και με απλές καθημερινές πράξεις να περιορίσουμε ή ακόμα και να αποτρέψουμε τις δυσμενείς επιπτώσεις στο Παγκόσμιο Κλίμα. Ας γίνει λοιπόν κάθε Μέλος της Προσκοπικής Κίνησης παράδειγμα αυτής της μεγάλης προσπάθειας και ας αναλογιστούμε, ότι οι άνθρωποι είναι μόνο ένα μέρος του τεράστιου ιστού της ζωής στη Γη, αλλά είναι υπεύθυνοι για αλόγιστες επιλογές και πράξεις που μόνο οι ίδιοι μπορούν να διορθώσουν.

Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 109χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! 7:ΦΤΗΝΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, 12: ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, 13: ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ





Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 15_2019.pdf
earth2019-poster.jpg
earth2019-event.jpg
earth2019-2.jpg