Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Κινητών Τηλεφώνων και Αξεσουάρ σε συνεργασία με Vodafone

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 02/11/2018
A/A: 107 / 2018

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων

Τα τελευταία 11 χρόνια έχουμε δημιουργήσει μαζί με τη Vodafone ένα πρόγραμμα που συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος μέσα από τη διαδικασία ανακύκλωσης. Στόχος του να συλλέξουμε όσο περισσότερες συσκευές και αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας μπορούμε με σκοπό την αξιοποίηση των υλικών από τα οποία είναι φτιαγμένα.

Από το 2008 μέχρι σήμερα οι Έλληνες Πρόσκοποι έχουν ανακυκλώσει περισσότερες από 46.000 συσκευές κινητών και αξεσουάρ μέσω του προγράμματος ανακύκλωσης, αριθμός ρεκόρ για αντίστοιχα προγράμματα.
Καλούμε όλα τα Προσκοπικά Συστήματα να κάνουμε τον Νόμο μας πράξη, συγκεντρώνοντας τις δυνάμεις μας σε έναν κοινό στόχο: την προστασία της φύσης!

Όπως κάθε χρόνο, το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Κινητών Τηλεφώνων και Αξεσουάρ θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου 2019. Περιμένουμε τις συμπληρωμένες καρτέλες με τις συσκευές και τα αξεσουάρ που συνέλεξε κάθε Σύστημα καθ’ όλη την περίοδο διάρκειας του προγράμματος. Τα 20 Συστήματα που θα έχουν συγκεντρώσει και παραδώσει τη μεγαλύτερη ποσότητα σε κινητά τηλέφωνα και αξεσουάρ, όπως κάθε χρόνο, θα κερδίσουν ένα χρήσιμο δώρο! Φέτος, το Σύστημα που θα έρθει πρώτο στην κατάταξη θα κερδίσει ένα drone DJI Spark και τα υπόλοιπα Συστήματα θα κερδίσουν μία δωροεπιταγή 150€ για να προμηθευτούν ό,τι τους είναι απαραίτητο για τις δράσεις τους από το Προσκοπικό Πρατήριο.

Διαδικασία συμμετοχής:
- Συγκεντρώνετε όσα περισσότερα αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων (συσκευές, φορτιστές, μπαταρίες, Hands free, καλώδια)
- Τα πηγαίνετε στο πλησιέστερο κατάστημα Vodafone (δείτε εδώ ποιο είναι δίπλα σας)
- Γίνεται καταμέτρηση των αξεσουάρ & συσκευών
- Συμπληρώνεται και σφραγίζεται από τον υπεύθυνο του καταστήματος το σχετικό έντυπο (επισυνάπτεται)
- Στέλνετε έως τις 31/3/2019 στο [email protected] το παραπάνω έντυπο μαζί με φωτογραφία που αποτυπώνει τον κάδο γεμάτο μαζί με τα παιδιά Συστήματος.

Στοχεύοντας στην μεγιστοποίηση της συμμετοχής σας, έχουμε δημιουργήσει προωθητική αφίσα για να τοποθετηθεί σε όλα τα Συστήματα. Όσα Συστήματα δεν έχουν κάδο ανακύκλωσης να επικοινωνήσουν με την Κ.Δ. και όσα δεν έχουν την δυνατότητα εκτύπωσης, η Κ.Δ. μπορεί να σας αποστείλει έως 3 αφίσες διάστασης Α3 καθώς και flyer A5.

Είμαι βέβαιος ότι και αυτή τη χρονιά Πρόσκοποι από όλη την Ελλάδα θα αγκαλιάσουν το πρόγραμμα ανακύκλωσης με στόχο να συλλέξουν για ανακύκλωση όσες περισσότερες συσκευές και αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας είναι δυνατό, ώστε να ενισχύσουν την προσπάθεια όλων μας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Περισσότερες πληροφορίες: www.sep.org.gr/vodafone,  τηλ.:2169007246,  [email protected] & [email protected].

Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 107 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! Με τη συγκεκριμένη δράση συμβάλουμε στην εφαρμογή του Στόχου 12: ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.




Επισυνάψεις

A3 SCOUT RECYCLE.pdf
KARTELA_ANAKYKLOSHS.pdf
A3 SCOUT RECYCLE.jpg
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 107_2018.pdf