Οι Έλληνες Πρόσκοποι αναδείχθηκαν ΜΚΟ της Χρονιάς από τον θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 16/02/2018

Νέο
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Το βραβείο της ΜΚΟ της Χρονιάς κατέκτησαν οι Έλληνες Πρόσκοποι στον θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards, που διοργάνωσε η Boussias Communications, στην κατηγορία Περιβάλλον, με τίτλο: «Πρόσκοποι & Περιβάλλον: μία σχέση ζωής».


Κατάμεστη ήταν η αίθουσα στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018. Περισσότεροι από 300 παρευρισκόμενοι, θεσμικοί εκπρόσωποι, υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων παρακολούθησαν τις απονομές που πραγματοποιήθηκαν για τα έργα που διακρίθηκαν στον τομέα των επενδύσεων για την βιώσιμη και την κοινωνική ανάπτυξη. Ανάμεσα στα βραβεία που δόθηκαν σε γνωστές εταιρίες για την επένδυση που πραγματοποιούν στο πεδίο της υπευθυνότητας και της βιώσιμης και κοινωνικής ανάπτυξης, ιδιαίτερο χειροκρότημα απέσπασε η βράβευση των Ελλήνων Προσκόπων για την υπερ-εκατονταετή προσφορά τους στην προστασία του περιβάλλοντος.


Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων ήταν κ. Γιώργος Βερνίκος, Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο οποίος τόνισε ότι «ο κοινωνικός διάλογος, οι συνέργειες, η κοινωνική ευθύνη, και η συνεννόηση μεταξύ φορέων και κοινωνίας πολιτών είναι μονόδρομος για το μέλλον της ανθρωπότητας και την εμβάθυνση της δημοκρατίας». Το Σ.Ε.Π. να έλαβε τις περισσότερες ψήφους για το έργο που επιτελεί όχι μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στη διαρκή τροφοδότηση της ελληνικής κοινωνίας με νέους και νέες ενεργούς πολίτες, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένους σε θέματα προστασίας της φύσης.


Ο Γενικός ‘Εφορος, κος Χριστόφορος Μητρομάρας, δήλωσε σχετικά: «Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της Προσκοπικής Κίνησης που εδώ και 107 χρόνια φροντίζουν και σέβονται το δεύτερο σπίτι τους τη φύση και ανταποκρίνονται με συνέπεια και αυταπάρνηση σε περιπτώσεις αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και περιβαλλοντικών κινδύνων, κάνοντας πράξη τον Νόμο 6 του Προσκόπου «Ο Πρόσκοπος αγαπά τη φύση και προστατεύει το περιβάλλον. Θα συνεχίσουμε με κάθε μας μέσο να φροντίζουμε με έμπρακτες δράσεις το περιβάλλον μας».