34η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 15/01/2018
A/A: 6 / 2018

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Κλάδου Ανιχνευτών

Με ιδιαίτερη χαρά σας γνωρίζουμε ότι η 34η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση διοργανώνεται φέτος από την Εφορεία Κλάδου Ανιχνευτών Γ.Ε. και την Περιφερειακή Εφορεία Δυτικής Αττικής στην πόλη της Ελευσίνας, από την Πέμπτη 12 Απριλίου μέχρι την Κυριακή του Θωμά, 15 Απριλίου 2018 (πρωί).

Η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1983 και επαναλήφθηκε το 1984 και το 1985, σε μια προσπάθεια να δοθεί η δυνατότητα στους Ανιχνευτές να παρουσιάσουν αντικείμενα έρευνας τα οποία έχουν σχέση με τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την κοινωνία. Επιπροσθέτως, υπάρχει και η ειδική κατηγορία «ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ», που αφορά στην εξοικονόμηση αλλά και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, πρωτότυπες εφευρέσεις που προστατεύουν και ωφελούν την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον. Εκτός των παραπάνω, η Π.Α.Π.Ε. περιλαμβάνει πλήθος πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, όπως συναυλία μουσικών συγκροτημάτων, διαγωνισμό χορευτικών συγκροτημάτων, διαγωνισμό ποίησης και λογοτεχνίας, διαγωνισμό φωτογραφίας, διαγωνισμό κόμικ, σκίτσου και γελοιογραφίας και φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και τηλεοπτικών σποτ, αλλά και θεατρικού έργου με απονομή «Όσκαρ»! 

Στην 34η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση μπορούν να συμμετάσχουν όσες Κοινότητες Ανιχνευτών επιθυμούν από όλη την Ελλάδα, εφόσον παρουσιάσουν το αποτέλεσμα πρωτογενούς έρευνας για κάποιο θέμα που έχουν επιλέξει. Στις υπόλοιπες δραστηριότητες που αναφέρονται πιο πάνω, η συμμετοχή είναι ατομική ή ομαδική. Για την καλύτερη διοργάνωση της δράσης, παρακαλούμε να μας στείλετε έγκαιρα (έως τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018) ενημερωτικό email με την πρόθεση συμμετοχής και τα στοιχεία του Αρχηγού Κοινότητας στη γραμματεία της δράσης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Κεντρικός συντονιστής της δράσης ορίζεται ο κ. Παναγιώτης Βασάλος – Έφορος Κλάδου Ανιχνευτών Π.Ε. Δυτικής Αττικής (τηλ. 6907541341, e-mail: pa.vasalos@peda.gr), ενώ υπεύθυνος προγράμματος ο κ. Πολυνείκης Τριγάζης – Αναπληρωτής Περιφερειακός Έφορος Δυτικής Αττικής (τηλ. 6944554774, e-mail: poltrig@yahoo.gr). Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να απευθύνεστε σε αυτούς.

Το κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο ορίστηκε στο συμβολικό ποσό των δέκα πέντε Ευρώ (€ 15,00) για τους Ανιχνευτές και τους Βαθμοφόρους και καλύπτει τη διατροφή και τα αναμνηστικά της Δράσης. Η διαμονή των Κοινοτήτων Ανιχνευτών θα πραγματοποιηθεί σε σχολεία και η διατροφή των κυρίως γευμάτων θα γίνει με ευθύνη της Οργανωτικής Ομάδας.

Όσες Κοινότητες Ανιχνευτών επιθυμούν να συμμετάσχουν στην 34η Π.Α.Π.Ε. θα πρέπει να συμπληρώσουν τη συνημμένη Αίτηση Συμμετοχής, η οποία υπογεγραμμένη από τον Αρχηγό Κοινότητας, τον Αρχηγό Συστήματος και τον Περιφερειακό Έφορο, πρέπει να αποσταλεί το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected].
ταχυδρομικά στη διεύθυνση «Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Πτολεμαίων 1, Παγκράτι, 11635 Αθήνα», υπόψη κας Ματίνας Κεράνη, με την ένδειξη «Για την 34η Π.Α.Π.Ε.».
με φαξ στον αριθμό 2107236561.

Μέχρι την ίδια ημερομηνία θα πρέπει να έχει αποσταλεί και η ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στη διεύθυνση https://link.sep.org.gr/34pape, ενώ για την αποστολή αρχείων/ψηφιακών μέσων θα δοθούν οδηγίες μέσω του blog της Π.Α.Π.Ε στη διεύθυνση pape.sep.org.gr.

Το συμβολικό κόστος των δέκα πέντε Ευρώ (€ 15,00) ανά άτομο θα πρέπει να έχει κατατεθεί μέχρι τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018. Η κατάθεση του ποσού πρέπει να γίνει ανά Κοινότητα στο λογαριασμό 362-002002-004878 της ALPHABANK (ΙΒΑΝ: GR02 0140 3620 3620 0200 2004 878). Στην αιτιολογία της κατάθεσης να αναγράφεται «34 ΠΑΠΕ - Όνομα Κοινότητας», και αντίγραφο του καταθετηρίου πρέπει να σταλεί μαζί με την Αίτηση Συμμετοχής. Εναλλακτικά, η πληρωμή του ποσού μπορεί να γίνει στην Οικονομική Υπηρεσία του Σ.Ε.Π. (Πτολεμαίων 1 / 4ος όροφος).

Σας προσκαλούμε στην Ελευσίνα, για να ζήσουμε μια ακόμη μοναδική Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση. Η ιστορία γράφει «34» πλέον, γιατί εσείς την αγκαλιάζετε.

Καλή αντάμωση


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 6_2018.pdf
ΑΝ.6_Aitisi_34_pape.doc