ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ _ Πρόσληψη Στελέχους Υπεύθυνος Εθελοντών» (Volunteers Manager) για την Υλοποίηση επιδοτούμενου προγράμματος Erasmus+KA3 με τίτλο “Time to be Welcome”

Διοικητικό Συμβούλιο
Ημ/νια Έκδοσης: 16/11/2017
A/A: 1251 / 2017

Προκήρυξη


Το Ίδρυμα ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ, για τους σκοπούς υλοποίησης του επιδοτούμενου προγράμματος Erasmus+KA3 με τίτλο “Time to be Welcome”, ενδιαφέρεται να προσλάβει σύμφωνα με τον Κανονισμό Εργασίας Προσωπικού ΣΕΠ (ΦΕΚ 3373β’/2016) και την από 15/11/2017 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ένα (1) Στέλεχος της Κεντρικής Διοίκησης, με έδρα την Αθήνα. 

Στο πρόγραμμα ERASMUS+ συμμετέχει το Γραφείο της Ευρωπαϊκής Προσκοπικής Περιοχής (Bureau Européen du Scoutisme), το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.), ο Εθνικός Προσκοπικός Οργανισμός της Ιρλανδίας (Scouting Ireland), ο Εθνικός Προσκοπικός Οργανισμός της ΠΓΔΜ, ο Προσκοπικός Οργανισμός Eclaireuses Eclaireurs Unionistes de France (EEUdF) και οι Οργανισμοί: Youth for Exchange and Understanding, European Federation for Intercultural Learning, British Red Cross Society Royal Charter, Skatamot και SINGA France.

Σκοπός του Έργου 
Η ενθάρρυνση των νέων εθελοντών και των οργανώσεων νεολαίας στην Ευρώπη να στηρίξουν την υποδοχή των νεαρών προσφύγων και μεταναστών και να συμμετέχουν στη διαδικασία ένταξης τους στην Ευρωπαίκή κοινωνία, μέσα από την πραγματοποίηση δραστηριοτήτων μη τυπικής εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα στόχο αποτελεί η ενθάρρυνση της κοινής γνώμης στην Ευρώπη στο να είναι ανεκτική και πιο ανοικτή προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. 
Η ενδυνάμωση των εθελοντών στο να αναλάβουν ενεργό δράση συμβάλλοντας στην υποδοχή και το καλωσόρισμα νέων και παιδιών - προσφύγων και νεοαφιχθέντων μεταναστών και η προετοιμασία τους για την ομαλή ένταξη τους στην Ευρωπαϊκή κοινωνία.
Η διευκόλυνση της αλληλεπίδρασης μεταξύ των προσφύγων και των μελών των τοπικών κοινοτήτων, προκειμένου να τεθεί ένα ισχυρό θεμέλιο για τη μελλοντική τους συνεργασία και την αμοιβαία κατανόηση.
Η ανάπτυξη των ικανοτήτων των οργανώσεων νέων προκειμένου να εξασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη ένταξη προσφύγων και μεταναστών στις δραστηριότητές τους με την ιδιότητα του μέλους.

Ειδικότερα, το Έργο θα εστιάσει σε 5 προκλήσεις: 
1. Πρόσβαση των παιδιών και των νέων στην εκπαίδευση – ειδικά εκείνων που διαμένουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς (και άλλες δομές φιλοξενίας), οι οποίοι και έχουν ιδιαίτερα περιορισμένες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση (τυπική και μη τυπική). 
2. Πρόσβαση σε δραστηριότητες ψυχαγωγίας, καθότι μέσα στους προσφυγικούς καταυλισμούς, οι ευκαιρίες για τέτοιες δραστηριότητες (εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, διαπολιτισμικές κ.ά.) είναι ελάχιστες.
3. Υποστήριξη της ψυχολογικής και σωματικής υγείας των προσφύγων που διαμένουν σε καταυλισμούς, οι οποίοι και αντιμετωπίζουν μια σειρά από καθημερινές δυσκολίες. 
4. Ο λόγος μίσους, τα στερεότυπα και οι ριζοσπαστικές απόψεις, προβάλλονται και μεγεθύνονται από τα ΜΜΕ, κυκλοφορούν με μεγάλη ταχύτητα στα μέσα κοινωνικής και έχουν ισχυρή και αισθητά αρνητική επιρροή στην Ευρωπαϊκή κοινωνία, εμπνέοντας την εχθρική στάση πολιτών και φορέων. Αυτοί οι φόβοι βρίσκουν τελικά έκφραση μέσα από την αύξηση των ακραίων ιδεολογικών θέσεων, του απομονωτισμού και της έξαρσης εθνικιστικών συμπεριφορών.
5. Η διαδικασία της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης για τους πρόσφυγες, δηλαδή η διαδικασία ένταξης τους με τη χορήγηση άσυλου, αποτελεί επίσης μια πρόκληση: Οι νέοι μετανάστες θα πρέπει να προσαρμοστούν σε μια νέα κουλτούρα, σε μια νέα γλώσσα και σε ένα νέο ως προς τους ίδιους εκπαιδευτικό σύστημα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή τους ένταξη.

Περιγραφή Θέσης Εργασίας – Υπεύθυνος Εθελοντών (Volunteers Manager)

 

Τίτλος Θέσης Εργασίας

Υπεύθυνος Εθελοντών  (Volunteers Manager)

Διεύθυνση Εργασίας

Πτολεμαίων 1, Παγκράτι

Εργοδότης

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

Σύντομη Περιγραφή Θέσης Εργασίας

Διοίκηση και Διαχείριση του έργου και των δράσεων του προγράμματος που θα υλοποιηθεί στα πλαίσια του Erasmus +

Σχέση Εργασίας - Αποδοχές

Σύμβαση εκ περιτροπής απασχόλησης εργασίας, τετραήμερης εργασίας έως το Σεπτέμβριο του 2018.

Συνεργασία

·         Εξουσιοδοτημένα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.

·         Διευθυντή Προσκοπικού Προγράμματος και εθελοντές που συμμετέχουν στις δράσεις, στα πλαίσια του προγράμματος

·         Διευθυντή Λειτουργιών και μέλη του Προσωπικού του Σ.Ε.Π.

·         Υπεύθυνος Λειτουργιών του Προγράμματος

Εξωτερική Συνεργασία

·         Οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων φορέων στο πρόγραμμα

·         Οι άλλες Οργανώσεις ή ΜΚΟ που συνεργάζονται για την υλοποίηση των σκοπών του έργου

·         Προσωπικό της Ευρωπαικής Προσκοπικής Περιοχής - Γενεύη και Βρυξέλλες

·         Δημόσιες τοπικές ή εθνικές αρχές

Κύρια Καθήκοντα

·     Η διαχείριση και υποστήριξη των εθελοντών που εργάζονται στο πρόγραμμα

·     Προετοιμασία εκθέσεων με λεπτομερείς αναφορές όσον αφορά τις δράσεις και εκδηλώσεις, συνοδευόμενα από το αντίστοιχο υλικό και άρθρα για την εξυπηρέτηση των δημοσίων σχέσεων του προγράμματος.

·     Συνεργασία και επικοινωνία με τους λοιπούς συμμετέχοντες και συνεργαζόμενους φορείς στο πρόγραμμα είτε στην Ελλάδα είτε στο Εξωτερικό.

·     Συνεργασία με τους λοιπούς συνεργάτες της Δράσης για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων του προγράμματος.

·  Δημιουργία συνεργασιών με φορείς απασχόλησης των εθελοντών και διαχείριση των ήδη υπαρχουσών.

·  Εποπτεία των δραστηριοτήτων των εθελοντών με την υποστήριξη της «Ομάδας Υποστήριξης των Εθελοντών» (Mentoring Team).

·         Επίβλεψη της προβολής που αφορούν τις δράσεις του προγράμματος σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Λειτουργιών του Προγράμματος.

- Για την ορθή αποτύπωση και προώθηση των δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων που θα υλοποιηθούν για τους σκοπούς της Δράσης μέσω αναρτήσεων στην ιστοσελίδα του προγράμματος, στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Σ.Ε.Π., σε συνεργαζόμενες με αυτές ιστοσελίδες και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

- Επιβλέπει τη διαδικασία έκδοσης εργαλείων επικοινωνίας όπως φυλλάδια και έντυπο υλικό που θα αφορούν την δράση σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Λειτουργιών του Προγράμματος.

·         Επίβλεψη της διοργάνωσης των εκδηλώσεων της Δράσης.

·         Επίβλεψη των στόχων του προγράμματος

·         Επιπλέον καθήκοντα θα προσδιοριστούν κατά την διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος από την Διαχειριστική Ομάδα του Έργου.

Απαιτούμενα Προσόντα

·         Εκπαιδευτικό υπόβαθρο Ψυχολογίας, Κοινωνικής Εργασίας, Κοινωνικής Διοίκησης, Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού και άλλων συναφών πεδίων

·         Άπταιστη γνώση της Ελληνικής και Αγγλικής Γλώσσας (η γνώση άλλων γλωσσών όπως η Αραβική ή η Φαρσί θα θεωρηθεί ως επιπρόσθετο προσόν).

·         Άριστη χρήση του προφορικού και γραπτού λόγου στις παραπάνω γλώσσες.

·         Η δυνατότητα συνεργασίας και επικοινωνίας με διεθνείς ομάδες, τη διαχείριση εθελοντών και στο συντονισμό δραστηριοτήτων μη τυπικής εκπαίδευσης. Προηγούμενη εκπαιδευτική δραστηριότητα θα εκληφθεί ως επιπλέον προσόν.

·         Αποδεδειγμένη ικανότητα χρήσης του Microsoft office (Word, PPT, Excel).

·         Ικανότητα χρήσης online προγραμμάτων (Dropbox, Skype, Doodle etc.) Γνώση χρήσης προγραμμάτων (Corel, Photoshop) καθώς και οικειότητα χρήσης του προγράμματος προγραμματισμού έργου (Basecamp) θα θεωρηθεί ως επιπλέον προσόν.

Τι προσφέρουμε:

·  Εργασία σε έναν περιβάλλον που δίνει την δυνατότητα ανάπτυξης προσωπικών δεξιοτήτων και έκφρασης της προσωπικής δημιουργίας.

·       Ευκαιρία εργασίας σε ένα διεθνές περιβάλλον.

· Ευκαιρία υποστήριξης του ανθρωπιστικού έργου που απευθύνεται σε παιδιά των προσφύγων και των νέων.

·  Φιλικό περιβάλλον εργασίας με νέους ανθρώπους και εθελοντές.

 

Η αίτηση ενδιαφέροντος, συνοδευόμενη από πλήρες βιογραφικό σημείωμα πρέπει να υποβληθεί το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 στη Γραμματεία του Διοικητικού Συμβουλίου ΣΕΠ (Πτολεμαίων 1 – 2ος όροφος, 116 35 ΑΘΗΝΑ) ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected]
Η επιλογή θα γίνει βάσει προσόντων και μετά από προσωπική συνέντευξη των ενδιαφερομένων, χωρίς να δεσμεύεται το Σ.Ε.Π. ότι θα προβεί υποχρεωτικά σε πρόσληψη ενός εκ των υποψηφίων.

Τα άτομα που θα επιλεγούν, θα πρέπει να είναι διαθέσιμα την 1η Δεκεμβρίου 2017 και θα υπογράψουν σύμβαση ορισμένου χρόνου 10 μηνών, για εκ περιτροπής εργασία 8 ώρου. 


Επισυνάψεις

1251_16.11.2017_ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - Volunteers Manager TTBW.pdf