Σημεία Προσοχής στη συμμετοχή των Μελών του Σ.Ε.Π. στις Προσκοπικές Δράσεις

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 19/10/2017
A/A: 108 / 2017

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος


Με αφορμή την έναρξη των δράσεων των Τμημάτων μας θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε μερικές από τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για την καλύτερη δυνατή ασφάλεια των μελών μας.

Όπως γνωρίζετε τα τελευταία χρόνια το Ατομικό Δελτίο Υγείας συμπληρώνεται στην αρχή της Προσκοπικής χρονιάς και με σκοπό την ενημέρωση του Αρχηγού Τμήματος για την κατάσταση της υγείας του ανήλικου μέλους μας.

Με τα αυξανόμενα κρούσματα μεταδιδόμενων ασθενειών, που όλοι έχουμε ενημερωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, εφιστούμε την προσοχή σας στη συλλογή φωτοαντιγράφου του ατομικού βιβλιαρίου υγείας αλλά και στον έλεγχο στις εκκρεμότητες εμβολιασμών.

Όπως γνωρίζετε η Εθνική Ασφαλιστική παρέχει ασφαλιστική κάλυψη στα Μέλη μας για ατυχήματα που θα συμβούν κατά τη διάρκεια των δράσεων.

Στο σημείο αυτό επισημαίνουμε ότι η Ασφάλιση είναι υποχρέωση του γονέα ή του κηδεμόνα και το Σ.Ε.Π. προσφέρει απλά μια επιπλέον παροχή προκειμένου να μην επιβαρύνεται το ταμείο του Συστήματος σε μικροατυχήματα που θα συμβούν κατά την Προσκοπική Δράση.

Σε περίπτωση ατυχήματος τα έγγραφα που πρέπει απαραίτητα να προσκομιστούν είναι:
·        Αναφορά ατυχήματος (επισυνάπτεται έντυπο)
·        Πρωτότυπες αποδείξεις και τιμολόγια
·        Ιατρική γνωμάτευση
·        Ακτινογραφίες (αν υπάρχουν)
·        Αντίγραφο Προσκοπικής ταυτότητας
·        Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας (αν πρόκειται για ανήλικο μέλος ταυτότητα γονέα)
·        Αντίγραφο τραπεζικού λογαριασμού για την κατάθεση των χρημάτων

Το ποσό της κάλυψης είναι 100€ σε κάθε ατύχημα για κάθε Μέλος μας ανεξάρτητα το πόσες φορές θα συμβεί και 300€ σε περίπτωση που υπάρξει διανυκτέρευση σε νοσοκομείο.
Όλα τα προαναφερόμενα έγγραφα αποστέλλονται πρωτότυπα στην Κεντρική Διοίκηση του Σ.Ε.Π. με την εξής σημείωση στο φάκελο «για Εθνική Ασφαλιστική» υπόψη κας Μαρίνας Μπαλάσκα.

Η ασφαλιστική κάλυψη επιπλέον περιλαμβάνει τα Μέλη Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης και τα Μέλη των Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων (μέχρι το 75ο έτος της ηλικίας τους).

Στην περίπτωση που κάποιο Τμήμα πραγματοποιεί δράση στο εξωτερικό ή πολυήμερη εκδρομή εντός Ελλάδας μπορεί για τις ημέρες της συγκεκριμένης δράσης να ενισχύσει την ασφαλιστική κάλυψη με 6€ το άτομο και οι καλύψεις αυξάνονται κατά 150€ για κάθε ατύχημα και κάθε μέλος, 90€ για επίσκεψη σε κάποιο ιατρό από παθολογικά αίτια και 800€ σε περίπτωση που χρειαστεί νοσηλεία είτε από ασθένεια είτε από ατύχημα.
(υπεύθυνη επικοινωνίας κα Μ. Μπαλάσκα 6946404205)

Ολοκληρώνοντας την ενημέρωσή σας υπενθυμίζουμε και την υποχρεωτική συμπλήρωση της Αίτησης Εγγραφής για τα νέα Μέλη όπου μπορείτε να προμηθεύεστε από το Προσκοπικό Πρατήριο και είναι υποχρεωτικό ακόμη και για τα παλαιά Μέλη του Σ.Ε.Π. (αν δεν έχουν ήδη συμπληρωθεί).


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 108_2017.pdf
ΑΝ.108_Δηλωση ατυχήματος Σ.Ε.Π.pdf