11th European Scout Agora 2018

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 19/01/2018
A/A: 8 / 2018

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Διεθνών Σχέσεων

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων προσκλήθηκε να στείλει τέσσερα (4) μέλη του να συμμετάσχουν στην “11th European Scout Agora 2018”, που θα διεξαχθεί στο Larch Hill International Scout and Guide Centre, στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, από τις 11 μέχρι τις 15 Απριλίου 2018.

Η Agora είναι μία εκπαιδευτική δράση οργανωμένη από Μέλη Προσκοπικών Δικτύων (Rovers), με σκοπό να αναδείξει θέματα που αφορούν στους νέους και στη σημερινή κοινωνία.

Στην Αρχαία Ελλάδα η «Αγορά» ήταν ο τόπος συνάντησης, γνωριμιών, συζήτησης, ανταλλαγής απόψεων, εμπειριών και ανησυχιών.

Η Agora 2018 έχει θέμα: «Take action!». Η φετινή Agora έχει κύριους στόχους:
•    Να παρουσιάσει προγράμματα και εργαλεία χρήσιμα για την αντιμετώπιση και εξεύρεση λύσεων σε τοπικά προβλήματα που αναζητούν απαντήσεις.
•    Να προσφέρει τροφή σκέψης για το πώς είναι εφικτό να βελτιωθούν οι εθνικές Προσκοπικές Οργανώσεις.
•    Να παρέχει ένα δημιουργικό και πρωτοποριακό περιεχόμενο.
•    Να παρέχει χώρο προβληματισμού και αναζήτηση λύσεων με προβλήματα που σχετίζονται με τις εθνικές Προσκοπικές Οργανώσεις.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν ενεργό ρόλο καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης και στη λειτουργία διαφόρων επιμέρους εκδηλώσεών της.

Τόπος Διεξαγωγής: Larch Hill International Scout and Guide Centre, Δουβλίνο – Ιρλανδία.

Ημερομηνίες: Από την Τετάρτη 11 μέχρι την Κυριακή 15 Απριλίου 2018.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Στην Agora μπορούν να συμμετάσχουν έως τέσσερις (4) Ανιχνευτές ή Μέλη Προσκοπικών Δικτύων, ηλικίας 16 - 24 ετών, ενεργά μέλη του Σ.Ε.Π. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν προσκοπική εμπειρία και να γνωρίζουν πολύ καλά την Αγγλική Γλώσσα.

Οικονομική συμμετοχή: Η οικονομική συμμετοχή έχει ορισθεί στο ποσόν των εβδομήντα πέντε Ευρώ (€ 75,00) και περιλαμβάνει τη διαμονή και τη διατροφή από το απόγευμα της Τετάρτης 11 Απριλίου ως το μεσημέρι της Κυριακής 15 Απριλίου, καθώς και το πληροφοριακό υλικό της δράσης.
Δεν καλύπτονται εισιτήρια και έξοδα μετακίνησης..

Πληροφορίες: Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Εφορεία Διεθνών Σχέσεων και στον Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων κ. Κωνσταντίνο Ορφανάκο ([email protected], με θέμα μηνύματος «Agora 2018»), ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της δράσης http://agora.rovernet.eu.

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα http://agora.rovernet.eu/registrations/, το αργότερο μέχρι τις 11 Μαρτίου 2018, με ταυτόχρονη ενημέρωση της Εφορείας Διεθνών Σχέσεων Γ.Ε. στις παραπάνω διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η συμμετοχή κάθε ενδιαφερομένου θα εγκριθεί από τον Έφορο Διεθνών Σχέσεων Γ.Ε.

Τονίζεται ότι το Σ.Ε.Π. ενθαρρύνει τη συμμετοχή των μελών του σε τέτοιου είδους δράσεις, διότι προσφέρουν εφόδια και ικανότητες στους νέους, εμπνέουν, ενθαρρύνουν και ενεργοποιούν, δίνοντας τη δυνατότητα εξερεύνησης και έκφρασης σε διεθνές περιβάλλον.


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 8_2018.pdf