11η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 03/10/2017
A/A: 103 / 2017

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» στο πλαίσιο διεξαγωγής της «Ευρωπαϊκής Νύχτας Χωρίς Ατυχήματα», η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο το ίδιο βράδυ σε δεκάδες χώρες παγκοσμίως, διοργανώνει το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 και για 11η συνεχή χρονιά την εκδήλωση «Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε όλη την Ελλάδα. Στόχος της δράσης είναι η προώθηση της Οδικής Ασφάλειας και η διάδοση του μηνύματος ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί, με έμφαση στην ευαισθητοποίηση των εφήβων και νεαρών οδηγών, οι οποίοι εμφανίζονται στη χώρα μας εξαιρετικά εκτεθειμένοι στον συγκεκριμένο παράγοντα κινδύνου.

Η φετινή δράση αναμένεται, να πραγματοποιηθεί σε περισσότερες από 20 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας. Αναφέρουμε ενδεικτικά: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χαλκίδα, Πάτρα, Βόλος, Σέρρες, Κατερίνη, Φλώρινα, Αμύνταιο, Κόρινθος, Ρέθυμνο, Ναύπλιο, Μέγαρα, Χίος, Αίγινα, Νάξος, Κέρκυρα, Τρίκαλα, Θήβα, Ορεστιάδα κ.α. Στόχος κάθε επιμέρους δράσης είναι η άμεση επικοινωνία με τους νέους σε χώρους και ώρες νυχτερινής διασκέδασης, καθώς και η ενημέρωσή τους σχετικά με τον «Οδηγό της Παρέας», ο οποίος δεσμεύεται να μην καταναλώσει αλκοόλ και υποβάλλεται σε φιλικό αλκοτέστ κατά την έξοδό του από το κέντρο μετά τη νυχτερινή του διασκέδαση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των περασμένων ετών περίπου 2.500 άτομα συμμετέχουν κάθε χρόνο στη δράση φορώντας το αναγνωριστικό βραχιολάκι - σημάδι της δέσμευσής τους να μην πιούν - ενώ περίπου το 60% των συμμετεχόντων υποβάλλονται σε φιλικό αλκοτέστ στο τέλος της βραδιάς. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με προηγούμενες «Νύχτες χωρίς Ατυχήματα» μπορείτε να βρείτε εδώ.

Στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας που έχει αναπτύξει το Σ.Ε.Π. με το Ι.Ο.ΑΣ. καλούμε τις Περιφερειακές Εφορείες και τα Προσκοπικά Συστήματα σε όλη την Ελλάδα να συμμετάσχουν ενεργά στην «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα», υλοποιώντας δράσεις ευαισθητοποίησης για το κρίσιμο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.

Όσα τμήματα υλοποιήσουν δράσεις, παρακαλούνται να στείλουν ένα μικρό κείμενο και φωτογραφικό υλικό για να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Σ.Ε.Π. (υπόψιν: Μ. Μπενά, [email protected]).


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 103_2017.pdf