Κοινωνικά Δίκτυα του Σ.Ε.Π.

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 13/07/2017
A/A: 80 / 2017

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων

Τα Κοινωνικά Δίκτυα αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, καθώς μέσα από αυτά ενημερωνόμαστε, συμμετέχουμε σε διαλόγους και εκφραζόμαστε ελεύθερα!

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων έχει επενδύσει, συνεχίζει να επενδύει και πλέον έχει δημιουργήσει λογαριασμούς σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης και στοχευμένης επικοινωνίας και εξωστρέφειάς του.

Αναλυτικά:

Facebook page
•    Ελληνικός Προσκοπισμός
(www.facebook.com/scoutsofgreece/)
Η επίσημη σελίδα του Σ.Ε.Π. στο facebook. Στόχος της είναι να αναδείξει το Προσκοπικό Πρόγραμμα, κυρίως στην κοινωνία και σε τρίτους που δεν σχετίζονται με τον Προσκοπισμό.
•    Προσκοπικό Πρατήριο
(www.facebook.com/GreekScoutShop/)
Η σελίδα του Προσκοπικού Πρατηρίου από την οποία μπορείτε να μαθαίνετε πρώτοι προσφορές και νέα προϊόντα.
•    Σελίδες Προσκοπικής Ιστορίας
(www.facebook.com/selidesproskopikisistorias.sep)
Μία πολύ σημαντική προσπάθεια εξωστρέφειας της ιστορίας του Ελληνικού Προσκοπισμού από το Ιστορικό Αρχείο του Ιδρύματος.
•    Να Βοηθώ
(www.facebook.com/navoitho.sep)
Δύο λέξεις από την Υπόσχεσή μας. Η συγκεκριμένη σελίδα έχει στόχο να προάγει τον κοινωνικό χαρακτήρα του Προσκοπισμού. Παράλληλα να αναδεικνύει καλές πρακτικές κοινωνικής προσφοράς Συστημάτων και Εθελοντών της Κίνησης.
•    Ελπίδα
(www.facebook.com/elpida.sep)  
Η Πανελλήνια Μεγάλη Δράση Ανιχνευτών έχει πλέον τη δική της σελίδα. Η σελίδα θα εξυπηρετεί τους σκοπούς της δράσης τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
•    ΠΑΠΕ
(www.facebook.com/pape.sep)
Στόχος της σελίδας, η οποία θα είναι ίδια κάθε χρόνο και θα τροφοδοτείται με σχετικό υλικό, είναι να δημιουργηθεί ένα online λεύκωμα για εφήβους με δράσεις και ιδέες και παράλληλα να προάγει το πολιτιστικό περιεχόμενο κάθε πόλης.

Facebook groups
•    Ελληνικός Προσκοπισμός Internal
(www.facebook.com/groups/ellinikosproskopismosinternal)  
•    Κλάδος Λυκοπούλων Γ.Ε./Σ.Ε.Π.
(www.facebook.com/groups/kladoslykopoulon.sep)
•    Κλάδος Προσκόπων Γ.Ε./Σ.Ε.Π.
(www.facebook.com/groups/kladosproskopon.sep)
•    Κλάδος Ανιχνευτών Γ.Ε./Σ.Ε.Π.
(www.facebook.com/groups/kladosanixneyton.sep)  
•    Προσκοπικά Δίκτυα Γ.Ε./Σ.Ε.Π.
(www.facebook.com/groups/proskopikadiktya.sep)
•    Παλαιοί Πρόσκοποι (Κ.Ε.Π.Π.Ε.)
(www.facebook.com/groups/keppe.sep/)
•    Αεροπρόσκοποι Γ.Ε./Σ.Ε.Π.
(www.facebook.com/groups/aeroproskopoi.sep)
•    Ναυτοπρόσκοποι Γ.Ε./Σ.Ε.Π.
(www.facebook.com/groups/nautoproskopoi.sep)
•    Διεθνείς Σχέσεις Γ.Ε./Σ.Ε.Π.
(www.facebook.com/groups/international.sep)

Τα παραπάνω groups απευθύνονται σε συγκεκριμένα κοινά - όπως αυτά ορίζονται από τους όρους χρήσης - και υπεύθυνοι για τη λειτουργία τους είναι οι εκάστοτε Έφοροι του Κλάδου/Ειδικότητας, υπό την επίβλεψη της Εφορείας Δημοσίων Σχέσεων. Εφ’ όσον προκύψουν ανάγκες, θα υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθούν νέα facebook groups ή να τροποποιηθούν τα υπάρχοντα, ώστε να εξυπηρετείται η ολοκληρωμένη ενημέρωση των μελών μας και σε μερικές περιπτώσεις οι εξωτερικοί μας συνεργάτες.  

Instagram
(www.instagram.com/scoutsofgreece)

Youtube
(www.youtube.com/ScoutsofGreece)

Twitter
(twitter.com/ScoutsofGreece)

Την ευθύνη, συντονισμό και λειτουργίας των social media έχει η Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων Γ.Ε., με την τεχνική υποστήριξη της Εφορείας Πληροφορικής Γ.Ε..

Συμπληρωματικά, σας καλώ να τροφοδοτείτε με φωτογραφικό υλικό και νέα σας, την Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων Γ.Ε. ([email protected]) και για τις αναρτήσεις σας στα social media προτείνεται η χρήση του hashtag #ScoutsOfGreece.

Με αφορμή την προηγηθείσα παρουσίαση των κοινωνικών μας δικτύων, σας υπενθυμίζω το έντυπο «Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης & Προσκοπισμός», στο οποίο μπορείτε να βρείτε οδηγίες για την ορθή και ασφαλή χρήση τους  (μπορείτε να το βρείτε εδώ), καθώς και τη συμπλήρωση του πεδίου στην Αίτηση Εγγραφής Μέλους Σ.Ε.Π., που αφορά στη παροχή έγκρισης των γονέων/κηδεμόνων των ανήλικων Μελών μας, προκειμένου να έχουμε την άδεια χρήσης φωτογραφιών τους σε δημόσια μέσα επικοινωνίας και κοινωνικά δίκτυα.

Η εικόνα μας, είμαστε εμείς!


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 80_2017.pdf