Οι Πρόσκοποι έδωσαν το παρόν στην Διαπολιτισμική Γιορτή της UNICEF

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 30/06/2017

Νέο
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, η UNICEF και ο Δήμος Αθηναίων (Ανοιχτά Σχολεία) διοργάνωσαν στο 93ο Δημοτικό Σχολείο της Αθήνας, την Τετάρτη 28 Ιουνίου, μια μεγάλη Διαπολιτισμική Γιορτή με τη χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Union – Civil Protection and Humanitarian Aid).
 
Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας της UNICEF «Ένα Παιδί είναι Πάνω απ’ όλα Παιδί – #AChildIsAChild– με σύνθημα  «Όλοι μαζί μια αγκαλιά».
 
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία της UNICEF για την προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών από όπου και αν προέρχονται, χωρίς διακρίσεις. Στόχος της είναι να προαγάγει την αρμονική συνύπαρξη ανάμεσα στα προσφυγόπουλα και τα ελληνόπουλα, να συμβάλει στην ομαλή κοινωνική ενσωμάτωση των πρώτων, στην προώθηση της συνεργασίας, του αλτρουισμού, του εθελοντισμού και στην καταπολέμηση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.
 
Το απόγευμα της Τετάρτης έμπειροι θεατρολόγοι μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και με τη συνεργασία 12 μελών της Προσκοπικής Κίνησης, κινητοποίησαν τα παιδιά ώστε να συμμετάσχουν ενεργά με θεατρικό παιχνίδι, χορό, μουσική.
 
Στη Διαπολιτισμική αυτή γιορτή έλαβαν μέρος συνολικά περίπου 400 παιδιά, ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται σε εγκαταστάσεις που υποστηρίζει η UNICEF καθώς επίσης και ελληνόπουλα που υποδέχθηκαν τα προσφυγόπουλα με τραγούδια. Η διαπολιτισμική γιορτή υποστηρίχθηκε από 50 εθελοντές και 10 οργανώσεις και φορείς, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η εκδήλωση.
 
Τη δράση αγκάλιασαν Πρόσκοποι από τις Περιφερειακές Εφορείες Αθηνών και Δυτ. Αττικής.

Οι οργανώσεις και φορείς που συμμετείχαν:
 
Έλιξ
Αποστολή
Σώμα Ελλήνων Προσκόπων
Ερυθρός Σταυρός
Χορωδία Ελληνικού Ωδείου παραρτήματος Πειραιά
Χριστοδούλειο Ορφανοτροφείο Θηλέων
Κέντρο Αγάπη Ελευσίνας
Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος Pierce
Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου
Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης