Πανελλήνια Συλλογή Φανταστικής Ιστορίας

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 27/04/2020
A/A: 45 / 2020

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Κλάδου Λυκοπούλων


"Οτιδήποτε βλέπεις μπορεί να γίνει ένα παραμύθι
και μπορείς να βγάλεις μια ιστορία από οτιδήποτε αγγίξεις".
Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Τις τελευταίες εβδομάδες τα παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα μένουν στο σπίτι, συμβάλλοντας και αυτά με τη σειρά τους στην προστασία της δημόσιας υγείας. Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, προκειμένου να υποστηρίξει την όσο το δυνατόν πιο ψυχαγωγική παραμονή στο σπίτι, έχει λάβει σειρά πρωτοβουλιών για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Η Εφορεία Κλάδου Λυκοπούλων Γ.Ε. προσθέτει έναν ακόμη κρίκο σε αυτές τις δράσεις και διοργανώνει την Πανελλήνια Συλλογή Φανταστικής Ιστορίας για παιδιά ηλικίας 7-11 ετών, είτε είναι μέλη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων είτε όχι. 

Τα παιδιά καλούνται να γράψουν μία φανταστική ιστορία από 1000 μέχρι 3000 λέξεις, για έναν ήρωα που θα δημιουργήσουν και θα του δώσουν όποια ή όποιες υπερδυνάμεις θέλουν. Αυτό όμως δεν θα είναι αρκετό για να «ζωντανέψει» ο αγαπημένος τους ήρωας! Θα πρέπει να φτιάξουν και τη στολή του με ό,τι υλικά μπορούν να βρουν στο σπίτι τους! Παλιά ρούχα που δεν τα χρειάζονται, συσκευασίες από τρόφιμα που έχουν χρησιμοποιηθεί, οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κράνος, ασπίδα, γάντζος ή ό,τι άλλο μπορεί να σκεφτεί ένα παιδί και πιστεύουν πως θα βοηθήσει τον ήρωα στις περιπέτειές του!

Έπειτα τους ζητούμε να φορέσουν αυτή τη στολή, να βγάλουν μία φωτογραφία και να την αποστείλουν μαζί με την ιστορία τους μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Εφορείας Κλάδου Λυκοπούλων Γ.Ε. (cubs@sep.org.gr), αφού πρώτα ο γονέας ή κηδεμόνας τους συμπληρώσει την απαραίτητη φόρμα συναίνεσης που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://bit.ly/Synainesi.

Ο γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων Αντώνης Παπαθεοδούλου είναι αρωγός της Πανελλήνιας Συλλογής Φανταστικής Ιστορίας και δημιούργησε ειδικά για τη δράση αυτή το ακόλουθο video με οδηγίες για τη συγγραφή της ιστορίας: https://youtu.be/aFWXABiJkj8

Κάθε βοήθεια από γονείς, αδέλφια, παππούδες, γιαγιάδες είναι καλοδεχούμενη, αλλά μην ξεχνάτε πως τον πρώτο λόγο έχει η φαντασία των παιδιών! Όλες οι ιστορίες των παιδιών, με τη κατάλληλη επιμέλεια, θα δημοσιευθούν σε ειδική έκδοση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. 

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την Εφορεία Κλάδου Λυκοπούλων Γ.Ε. στην ηλεκτρονική διεύθυνση cubs@sep.org.gr.

Σε μία εποχή που ψάχνει απεγνωσμένα να βρει τους ήρωές της, η λύση θα έρθει από τα παιδιά που αποτελούν άλλωστε και το μέλλον της.

Γιατί τα παιδιά είναι οι ΗΡΩΕΣ μας!!





Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! 4: ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 45_2020.pdf