Πανελλήνιο Παιχνίδι «Γίνε κι εσύ 110 χρόνων!»… Από το Σπίτι!

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 09/04/2020
A/A: 34 / 2020

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Όπως γνωρίζετε από την Ανακοίνωση Γ.Ε. 22/9.3.2020 – Πανελλήνιο Παιχνίδι «Γίνε κι εσύ 110 χρόνων!», στο πλαίσιο εορτασμού των 110 χρόνων ιστορίας του Ελληνικού Προσκοπισμού, οι Εφορείες Κλάδων της Γενικής Εφορείας προετοίμασαν το Πανελλήνιο Παιχνίδι με τίτλο «Γίνε κι εσύ 110 χρόνων!».

Σκοπός του παιχνιδιού είναι μέσα από μια σειρά πρωτότυπων αποστολών βασισμένων στη μεθοδολογία του κάθε Κλάδου, όλα τα Προσκοπικά Τμήματα να συμμετάσχουν ενεργά στον εορτασμό και μέσα από ένα ταξίδι στον χρόνο και την ιστορία να γίνουν… 110 χρόνων! 

Το παιχνίδι αυτό σχεδιάστηκε για να υλοποιηθεί σε ομαδικό πλαίσιο, τόσο εντός όσο και εκτός της κάθε Προσκοπικής Εστίας, με αποστολές που μας οδηγούν στο να συναντήσουμε και να θυμηθούμε σημαντικές στιγμές, βιώματα και εμπειρίες από τα 110 χρόνια της Προσκοπικής Κίνησης.

Δυστυχώς, η τρέχουσα περίοδος δεν μας επιτρέπει να υλοποιούμε τις προσκοπικές δραστηριότητες όπως τις είχαμε προγραμματίσει, αντιθέτως απαιτεί να παραμείνουμε σπίτι και να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών, προκειμένου να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτή τη δύσκολη συγκυρία. 

Ωστόσο, το ταξίδι στον χρόνο και την ιστορία 110 χρόνων για το κάθε Προσκοπικό Τμήμα δεν σταματάει, αλλά μπορεί να πραγματοποιείται εύκολα και πρωτότυπα ακόμα και στην τρέχουσα περίοδο. Στο αρχείο που επισυνάπτεται, μπορείτε να βρείτε όλο το υλικό του Πανελληνίου Παιχνιδιού «Γίνε κι εσύ 110 χρόνων!» το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί από το κάθε Προσκοπικό Τμήμα για τις εξ αποστάσεως δραστηριότητες των Μελών μας. Θυμίζουμε ότι όλο το υλικό του παιχνιδιού θα αποσταλεί εκτυπωμένο από την Κεντρική Διοίκηση σε όλα τα Προσκοπικά Συστήματα όταν η κατάσταση μας επιτρέψει να επιστρέψουμε στις Εστίες μας. Ταυτόχρονα, το υλικό είναι διαθέσιμο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα proskopoi110.gr αλλά και στην ενότητα «Προσκοπικό Πρόγραμμα» της ιστοσελίδας του Σ.Ε.Π.

Για όποια απορία ή διευκρίνιση θέλετε, μπορείτε να απευθύνεστε στην Υπεύθυνη Υποστήριξης Προσκοπικού Προγράμματος κ. Αικατερίνη Κοτσίνα ([email protected]) καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση 110@sep.org.gr 

Ας γιορτάσουμε όλοι και όλες μαζί τα 110 χρόνια μας, ας μεταδώσουμε αυτό το μήνυμα σε όλα τα Μέλη μας, αξίζει!

Μένουμε Σπίτι... Συνεχίζουμε το Προσκοπικό Παιχνίδι!



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! 16 ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ & ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 34_2020.pdf
ΑΝ.34_110 ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.pdf