Ο Κλάδος Προσκοπικού Δικτύου Γ.Ε. στην ευρωπαϊκή συνάντηση Rovernet

Αρθρογραφος: Christodoularas Alexis
Ημ/νια Έκδοσης: 13/05/2019
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία, Κόσμος


Για ακόμη μια χρονιά ο Κλάδος Προσκοπικού Δικτύου της Γενικής Εφορείας δήλωσε το «παρών» στην ευρωπαϊκή συνάντηση των Εφόρων που είναι υπεύθυνοι, σε εθνικό επίπεδο, για το προσκοπικό πρόγραμμα των ηλικιών που αντιστοιχούν στους Rovers, δηλαδή στα Μέλη Προσκοπικού Δικτύου. 



Πρόκειται για το Rovernet, το οποίο διοργανώνει τα τελευταία χρόνια η Ευρωπαϊκή Προσκοπική Περιοχή και στο οποίο συμμετέχουν ανελλιπώς τα Ενήλικα Στελέχη του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου. 

Η φετινή 7η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, από τις 9 έως τις 12 Μαΐου. Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων εκπροσωπήθηκε από τον Έφορο του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου Γ.Ε. Αλέξη Χριστοδουλάρα και τους αναπληρωτές Εφόρους του Κλάδου Π.Δ./Γ.Ε., Μανώλη Τσαβδάρη και Κωνσταντίνα Λυγίζου.



Η ελληνική αποστολή όπως και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, στο πλαίσιο του προγράμματος, να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από κάθε χώρα, για τις καλές πρακτικές που ακολουθεί η καθεμιά στις ηλικίες των μελών Προσκοπικού Δικτύου. Η παρουσίαση της ελληνικής αποστολής επικεντρώθηκε στις δράσεις και τις ενέργειες που έχει υλοποιήσει ο Κλάδος Π.Δ. στα περισσότερα από 10 χρόνια λειτουργίας του. 



Οι συμμετέχοντες ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες για τη δράση «πδ*» που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια ξεκινώντας από το 2015, συνεχίζοντας το 2017 και δίνοντας τη σκυτάλη στη φετινή διοργάνωση. Το «πδ*19» αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των Μελών Προσκοπικού Δικτύου-και όχι μόνο, για ακόμη μια φορά, στα τέλη Οκτωβρίου 2019 και για πέντε μέρες.  
 


Στο 7ο Rovernet έγιναν, επίσης, συζητήσεις και δραστηριότητες ανά θεματική ενότητα, οι οποίες επικεντρώθηκαν στην αποδοχή της διαφορετικότητας, την ισότητα των φύλων, την ενδυνάμωση των νέων και την ενασχόλησή τους με τα κοινά-μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, την ηγεσία, την αυτοβελτίωση και την ποιότητα του προσκοπικού προγράμματος.





Δεν θα μπορούσε να λείψει και η διεθνής βραδιά όπου κάθε αποστολή παρουσίασε παραδοσιακά εδέσματα, όπως και δείγματα από τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά της.   



Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η παρουσίαση που έγινε για το 16ο World Scout Moot, που θα πραγματοποιηθεί σε δύο χρόνια, το 2021, στην Ιρλανδία, από τις 19 έως τις 28 Ιουλίου. Μια παγκόσμια δράση, στην οποία θα συμμετάσχει με αποστολή το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.




Ιδέες, εικόνες, ανταλλαγή απόψεων, συνεργασία, ενέργειες και δράσεις για τις νέες και τους νέους. Όλα τα παραπάνω τα είχε το, φετινό, 7ο Rovernet, ως στοιχεία για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.