Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ σχεδιάζει να εντάξει τα παιδιά της στην Προσκοπική Κίνηση

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 28/03/2019
Κατηγορίες: Κοινωνία, Κόσμος


Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δούκισσα του Κέιμπριτζ μιλά για την ελπίδα της τα παιδιά της να γίνουν μια μέρα Πρόσκοποι, ακολουθώντας την παράδοση της Βασιλικής Οικογένειας.

Η Δούκισσα μίλησε για την ευχή της ο Πρίγκιπας Γεώργιος, η Πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο Πρίγκιπας Λούις να ανατραφούν μέσα στην Προσκοπική οικογένεια, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Gilwell Park στο Epping του Essex.



Η ίδια είχε απολαύσει την εμπειρία να είναι Brownie ως παιδί, ενώ ξεκίνησε να ασχολείται πάλι με τον Προσκοπισμό το 2012, ως Ενήλικο Στέλεχος στο Cub Scout Pack στο Anglesey της Ουαλίας, την περίοδο που εκείνη και ο Δούκας του Cambridge ζούσαν εκεί. Το πρόσφατο έργο της στους Προσκόπους έχει επικεντρωθεί στην έγκαιρη παρέμβαση και την ανάπτυξη των μικρών παιδιών και κατά την διάρκεια της επίσκεψής της ζήτησε για να μάθει περισσότερα σχετικά με το πιλοτικό πρόγραμμα εισαγωγής παιδιών ηλικίας 4 έως 6 ετών στον Προσκοπισμό.



Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η Δούκισσα ανέφερε πόσο πολύ απολαμβάνει τις δραστηριότητες στο ύπαιθρο μαζί με τα παιδιά της. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έχει δοκιμάσει μαζί τους πολλές δραστηριότητες που έχει μάθει στους Προσκόπους, αλλά τόνισε επίσης ότι αυτό που επιθυμεί είναι να ενταχθούν σε Προσκοπικό Σύστημα και να μεγαλώσουν με τις αξίες και τις αρχές της Προσκοπικής Κίνησης. 



Ανέφερε χαρακτηριστικά: "Ο πρίγκηπας Γεώργιος  δεν έχει ακόμη ενταχθεί σε κάποιο σύστημα, αλλά ελπίζω ότι αυτό θα γίνει σύντομα. Πιστεύω ότι θα ήταν εξαιρετικό - ο Γιώργος θα μπορούσε να είναι ένας μικρός Πρεσβευτής των Προσκόπων. Λατρεύω τον Προσκοπισμό διότι είναι ανοικτός προς όλους και πρεσβεύει έναν τρόπο ζωής χωρίς αποκλεισμούς".