Η 2η ομάδα Αεροπροσκόπων Βέροιας στον μεγάλο τελικό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Αρθρογραφος: Αστανάστας Ευτύχιος
Ημ/νια Έκδοσης: 20/03/2019
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή


Η 2η ομάδα Αεροπροσκόπων Βέροιας συμμετείχε στον μεγάλο τελικό του μεγαλύτερου πανελλήνιου διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά, FIRST ® LΕGO LEAGUE Greece. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το διήμερο 16-17 Μαρτίου 2019 σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Helexpo ΔΕΘ.



FIRST ® LΕGO LEAGUE Greece – Η 2η ομάδα Αεροπροσκόπων Βέροιας στον τελικό του Πανελλήνιου διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Το FIRST® LEGO League, είναι μια μοναδική γιορτή διασκέδασης και μάθησης για μικρούς και μεγάλους! Ο διαγωνισμός τελέστηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και είχε ως θέμα του το διάστημα με τον ευρηματικό τίτλο «Into Orbit». Στη φετινή σεζόν διαγωνίστηκαν συνολικά 160 ομάδες, προερχόμενες από όλη την Ελλάδα και μεταφέρθηκαν νοητά στο σύμπαν, όπου εξερεύνησαν, έμαθαν, αλλά και προσπάθησαν να βρουν λύσεις σε προβλήματα, σαν επιστήμονες και μηχανικοί.

Εκ των 160 συνολικά ομάδων, μόνο 54 κατάφεραν να προκριθούν και ανάμεσά τους ήταν και η 2η ομάδα Αεροπροσκόπων Βέροιας, η ομάδα μας Biskotoloukoumous #2, αποτελούμενη από 7 Προσκόπους και έναν Ανιχνευτή. Η μοναδική Προσκοπική Ομάδα που συμμετείχε στον τελικό, κέρδισε τις εντυπώσεις με το ευφάνταστο όνομά της, με το γλυκό κέρασμα αλλά κυρίως με το κέφι, τον ενθουσιασμό και την ομαδικότητα που έδειξαν τα παιδιά. Η ομάδα πέτυχε τους στόχους που είχε θέσει παρόλο τις δυσκολίες που αντιμετώπισε. Κέντρισε το ενδιαφέρον του κ. Βασιλείου Κώστα, πρόεδρο του εκπαιδευτικού οργανισμού eduACT, συζήτησε με τα παιδιά και εξέφρασε το θαυμασμό του για το Προσκοπικό πρόγραμμα και τις θεμελιώδεις του αρχές.

Οι coach, Αθηνά Γιατζιτζίδου και Εύη Δεδούση,  της ομάδας Biskotoloukoumous#2 ευχαριστούν :

  • ιδιαίτερα τον κ.Γιώργο Μπίκα και το techlab της δημόσιας βιβλιοθήκης Βέροιας
  • τα μέλη της επιτροπής κοινωνικής συμπαράστασης και τους βαθμοφόρους του 2ου Συστήματος που στήριξαν την προσπάθεια τους
  • Το 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας για την ηθική και υλική υποστήριξή του
  • Το 21ο Σύστημα Κάτω Τούμπας Θεσ/νίκης και την αρχηγό του Μαριάννα Τρούμπη που φρόντισε για την διανυκτέρευση της ομάδας.

Μα πάνω από όλα τα παιδιά που αφιέρωσαν τον λιγοστό τους χρόνο!!!

Πιστοφίδου Αργυρώ

Αρχηγός 2ου Συστήματος