Astroscouts H 5η Ομάδα Προσκόπων Βέροιας στον διαγωνισμό ρομποτικής FIRST LEGO LEAGUE

Αρθρογραφος: 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας Proskopoi.Gr
Ημ/νια Έκδοσης: 03/03/2019
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή


Τα προκριματικά του διαγωνισμού ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας FIRST LEGO League Greece στο πρόγραμμα S.T.E.A.M. yourself with FLL τελείωσαν. Σημασία δεν έχει η νίκη αλλά η προσπάθεια…




«Κάπου εδώ ένα ταξίδι τελειώνει για μας». Ένα ταξίδι στα πλαίσια του παγκόσμιου διαγωνισμού ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας FIRST® LEGO® LEAGUE, σχετικά με την επίλυση ενός πραγματικού προβλήματος σχετικά με το διάστημα (φετινό θέμα του διαγωνισμού) καθώς και την κατασκευή ενός αυτόνομου ρομπότ χρησιμοποιώντας τον εκπαιδευτικό εξοπλισμό LEGO® MINDSTORMS® EV3.

Ένα ταξίδι που μας χάρισε έντονα συναισθήματα, συναισθήματα πρωτόγνωρα που δύσκολα περιγράφονται με λέξεις. Ένα ταξίδι που έμοιαζε σαν παραμύθι. Χαρά, λύπη, συναγωνισμός, ανταγωνισμός μα σίγουρα με στόχο τη συνεχή πρόοδο. 

Τι από όλα όσα βιώσαμε να πρωτοθυμηθούμε ; 

Την δημιουργία με το μυαλό και τα ίδιά μας τα χέρια. Την επαφή με τον μαγευτικό κόσμο της τεχνολογίας και της ρομποτικής, την αντιμετώπιση της συναρπαστικής πρόκλησης ˑ του να βρίσκεις λύσεις σε προβλήματα που μέχρι τώρα σού φαίνονταν περίπλοκα. Και όλα αυτά ενώ το διασκεδάζεις, παίζεις και γελάς, παρέα με τους φίλους σου.

Για τους ίδιους τους Προσκόπους θα είναι σίγουρα μια καινούργια αρχή. Γιατί, δεν είναι ο αγώνας που μετράει, αλλά … η συμμετοχή!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν στο ζωντανό κύτταρο του Συστήματός μας που είναι οι ίδιοι οι Πρόσκοποί μας, οι οποίοι παρά τις πολλές τους υποχρεώσεις ήταν πάντα εκεί για να κατακτήσουν τους πολυεπίπεδους στόχους τους. Αυτοί μας έδωσαν τη δύναμη για να συνεχίζουμε όλα αυτά τα χρόνια.

Με το πέρας της προκριματικής φάσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

• Τον φιλεκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό αγαθοεργές σωματείο eduACT (Action for Education – Δράση για την Εκπαίδευση) ο οποίος σε συνεργασία με την Αμερικανική Γωνιά Βέροιας (που φιλοξενείται στην Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας) για την συνεργασία τους στην σχεδίαση του εκπαιδευτικού πρόγραμματος ρομποτικής «S.T.E.A.M.» yourself with FLL Βεροίας.
• Την Δημόσια Βιβλιοθήκη Βεροίας και ιδιαίτερα τον υπάλληλο της κ.Μπίκα Γεώργιο.
• Τον προπονητή και μέντορά μας κ. Νικολαΐδη Γιώργο καθώς και τον βοηθό του κ.Κιοσέογλου Αβραάμ.
• Και τέλος τους γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους σε κάθε επίπεδο.

Παντελίδης Ανέστης 
Αρχηγός 5ου Συστήματος Προσκοπων Βέροιας