Οι Πρόσκοποι γιόρτασαν την "Ημέρα Σκέψης"

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 27/02/2019
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Για ακόμη μια χρονιά γέμισε ασφυκτικά η αίθουσα «Αθανάσιος Λευκαδίτης» της Κεντρικής Διοίκησης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εορτασμού της «Ημέρας Σκέψης» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019.



Πρόσκοποι όλων των ηλικιών γιόρτασαν τα γενέθλια του ιδρυτή της Προσκοπικής Κίνησης, Λόρδου Robert Baden Powell (22α Φεβρουαρίου – Ημέρα Σκέψης), σε μία πανηγυρική εκδήλωση η οποία περιελάμβανε ομιλίες, παρουσιάσεις, προσκοπικά τραγούδια και την καθιερωμένη επίδοση ανωτάτων ηθικών αμοιβών.

Φέτος την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» κυρία Β. Δανέλλη-Μυλωνά, ενώ παρευρέθησαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, μέλη της Γενικής Εφορείας, μέλη Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων, Ενήλικα Στελέχη του Σ.Ε.Π. καθώς και μέλη της Ελληνικής Αποστολής στο Roverway, τα οποία παρουσίασαν μέσω ενός video την εμπειρία από το ταξίδι τους στην Ολλανδία το καλοκαίρι του 2018.  



Ο Έφορος Διεθνών Σχέσεων κ. Μανώλης Απλαδενάκης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση εορτασμού και έκανε μια σύντομη αναδρομή στο έργο του Ιδρυτή και τον συμβολισμό του εορτασμού της "Ημέρας Σκέψης". Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής κ. Ιωσήφ Δακορώνιας-Μαρίνα έκανε παρουσίαση του Παγκόσμιου Προσκοπικού Τζάμπορη που θα πραγματοποιηθεί στην Αμερική το καλοκαίρι του 2019 και το μέλος του Δ.Σ. και Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων κ. Κωνσταντίνος Εφραιμίδης παρουσίασε τις στρατηγικές συνεργασίες που έχει συνάψει το Σ.Ε.Π. με φορείς και εταιρίες.



Η Ημέρα Σκέψης ολοκληρώθηκε με την τελετή απονομής Ηθικών Αμοιβών. Το Προσκοπικό Παράσημο του Αργυρού Φοίνικα αποτελεί την ανώτατη τιμητική διάκριση των Προσκόπων και απονέμεται σε εξέχοντα μέλη της Κίνησης αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας, που έχουν προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στον Προσκοπισμό σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Το μετάλλιο Προσκοπικής Αξίας αποτελεί ανώτερη τιμητική διάκριση και απονέμεται σε βαθμοφόρους του Σ.Ε.Π., για τις υπηρεσίες που έχουν προσφέρει τουλάχιστον για 25 έτη στον Προσκοπισμό. 

Συγκεκριμένα το Προσκοπικό Παράσημο του Αργυρού Φοίνικα απονεμήθηκε στους κ.κ. Γ. Νεστωρίδη, Π. Κανελλόπουλο και Π. Κατρούγκαλο ενώ το Μετάλλιο Προσκοπικής Αξίας απονεμήθηκε στους  κ.κ. Γ. Γρηγόρη, Α. Δρόσο, Κ. Ζαχαρόπουλο, Χ. Λακαφώση και Π. Σπύρου.