Εκπαίδευση εθελοντών εκπροσώπων των θέσεων του Ελληνικού Προσκοπισμού. Σεμινάριο από τον γενικό διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 15/02/2019
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων σε εφαρμογή του Στρατηγικού Σχεδίου 2018-2027 και στο πλαίσιο σχεδιασμού ολοκληρωμένων ενεργειών εξωστρέφειας, οργανώνει τη δημιουργία ομάδας νέων Ενηλίκων Στελεχών ως Εθελοντών Εκπροσώπων των θέσεων του Ελληνικού Προσκοπισμού (Young Spokespersons).

Κύριο αντικείμενο έργου των Εθελοντών Young Spokespersons του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων θα είναι η συμμετοχή τους σε θεσμικά συνέδρια και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να παρουσιάζουν τις θέσεις των Ελλήνων Προσκόπων, καθώς και η προβολή του προσκοπικού έργου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι εθελοντές θα εκπαιδευτούν από επαγγελματίες επικοινωνιολόγους και ειδικούς του χώρου στη χρήση νέων τεχνολογιών για παρουσιάσεις, στη συμβουλευτική επικοινωνίας σε θέματα χειρισμών media, στη γλώσσα του σώματος κατά τη διάρκεια δημόσιων εμφανίσεων κα βασικών θεμάτων που θα πρέπει να γνωρίζουν. 

Αυτή τη στιγμή συμμετέχουν 15 νέοι από ολόκληρη την Ελλάδα ηλικίας 19 έως 27 ετών και το πρόγραμμα λαμβάνει χώρα στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης των Ελλήνων προσκόπων στην Αθήνα και θα ολοκληρωθεί τέλος Φεβρουαρίου. Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο media relations από τον γενικό διευθυντή του Αθηναϊκού Μακεδονικού πρακτορείου ειδήσεων κ Μιχάλη Ψίλου.

Οι Πρόσκοποι στην Ελλάδα είναι από τους πρώτους στην Ευρώπη που υλοποιούν αντίστοιχο πρόγραμμα και συντονιστής της προσπάθειας είναι ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Σ.Ε.Π. Κωνσταντίνος Εφραιμίδης.

Δείτε και το σχετικό άρθρο στο ΑΠΕ