Οι Πρόσκοποι συμμετείχαν στο συνέδριο «Κλιματική Αλλαγή, Επιστήμη, Πολιτεία και Πολίτες»

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 22/01/2019
Κατηγορίες: Κοινωνία, Περιβάλλον


Οι Πρόσκοποι συμμετείχαν στο συνέδριο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με τίτλο «Κλιματική Αλλαγή, Επιστήμη, Πολιτεία και Πολίτες» το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 20 και 21 Ιανουαρίου 2019, στο θέατρο του Δημαρχιακού μεγάρου της Ηλιούπολης.

Συγκεκριμένα η Εφορεία Περιβάλλοντος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, σχεδίασε και υλοποίησε ένα διαδραστικό βιωματικό παιχνίδι με θέμα την Κλιματική Αλλαγή και τις καλές πρακτικές που μπορούν να εφαρμόζουν οι πολίτες και ιδιαίτερα οι νέοι κάτοικοι του πλανήτη μας. Το εργαστήρι αυτό υλοποιήθηκε στις 21 Ιανουαρίου και το παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον 300 μαθητές της 3ης Γυμνασίου των Γυμνασίων του Δήμου Ηλιούπολης. Οι μάθητες έπαιξαν με πολύ κέφι το παιχνίδι "NASA Bingo" στο οποίο αναδείχθηκαν τελικά 6 νικήτριες ομάδες, οι οποίες και παρέλαβαν από την Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Ηλιούπολης κα Μαρία Κουρή, από ένα αναμνηστικό μετάλλιο καθώς και οικολογικά αναμνηστικά δώρα από τους Προσκόπους!.
 
Ευχαριστούμε πολύ τα Ενήλικα Στελέχη του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ηλιούπολης και τα Ενήλικα Στελέχη που απαρτίζουν την ομάδα της Εφορείας Περιβάλλοντος για την πολύτιμη υποστήριξή τους!