1ο Βραβείο στην ταινία "Think Again" της 1ης Κοινότητας Ανιχνευτών Πύργου, στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 10/12/2018
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Με μεγάλη περηφάνεια παρέλαβε το 1ο Σύστημα Προσκόπων Πύργου το 1ο βραβείο για την ταινία «Think Again», η οποία συμμετείχε στο ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα στην κατηγορία  Γ (ταινίες παιδιών 17-20 ετών) του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους. 

Το βραβείο απονεμήθηκε το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Η ταινία ξεχώρισε ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλες που διαγωνίστηκαν στο ελληνικό τμήμα του φεστιβάλ, που αφορούσε ατομικές ή ομαδικές δημιουργίες νέων 17-20 ετών από όλη την Ελλάδα. Το βραβείο, μάλιστα συνοδεύεται από πλήρη υποτροφία για σπουδές πάνω στον κινηματογράφο σε γνωστό Ιδιωτικό ΙΕΚ.

Στο φεστιβάλ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η Υπουργός Πολιτισμού κα Μυρσίνη Ζορμπά, η πρώην Υπουργός Πολιτισμού κα Λυδία Κονιόρδου, η Γενική Γραμματέας Ισότητας κα Κούβελα, εκπρόσωποι της Βουλής, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου καθώς και οι τοπικές αρχές και φορείς.

Η ταινία της 1ης Κοινότητας Ανιχνευτών Πύργου «Think Again» δημιουργήθηκε για την 34η Π.Α.Π.Ε., στην οποία επίσης κέρδισε το βραβεία Ακαδημίας και το βραβείο μουσικής επένδυσης.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους είναι το μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και περιλαμβάνεται ανάμεσα στα κορυφαία φεστιβάλ για παιδιά και νέους παγκοσμίως και έχει χαρακτηριστεί από τον Πρόεδρο της Ευρωπαικής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA), ως «το κορυφαίο κινηματογραφικό φεστιβάλ για παιδιά και νέους της Ευρώπης».

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ διεξάγεται η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας - Camera Zizanio όπου διαγωνίζονται ταινίες που παράγονται από παιδιά και νέους έως 20 ετών. Οι ταινίες μπορεί να είναι είτε ατομικές είτε συλλογικές εργασίες (μέσα από εργαστήρια, κινηματογραφικές ομάδες σχολείων, εκπαιδευτικά προγράμματα κλπ) ενώ η διάρκειά τους δεν ξεπερνά τα 10 λεπτά. Η Camera Zizanio αποτελείται από τρία τμήματα: το Ευρωπαϊκό (διαγωνιστικό), το Ελληνικό (διαγωνιστικό) και το Διεθνές (πληροφοριακό).

Στη φετινή διοργάνωση προβλήθηκαν περισσότερες από 600 ταινίες από όλο τον κόσμο στις διάφορες κατηγορίες, ενώ 250 από αυτές δημιουργήθηκαν από παιδιά και νέους και συμμετείχαν στο camera zizanio.