Ο κόσμος είναι απλά ένας μεγάλος χώρος Προσκοπικής κατασκήνωσης!

Αρθρογραφος: Εφορεία Διεθνών
Ημ/νια Έκδοσης: 30/09/2018
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κόσμος


Κάποιοι λένε ότι ο κόσμος είναι ένα βιβλίο και αυτοί που δεν ταξιδεύουν περιορίζονται μόνο σε μια σελίδα του...
Οι Έλληνες Πρόσκοποι, θέλοντας να διαβάσουν όσο το δυνατόν περισσότερες σελίδες του κόσμου, φέτος το καλοκαίρι ταξίδεψαν εκτός συνόρων, γνώρισαν νέους τόπους και λαούς, έκαναν νέους φίλους, κατέκτησαν ακόμα ψηλότερες κορυφές!
Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 11 δράσεις εξωτερικού στις οποίες 459 μέλη μας. Επίσημη δράση ήταν η συμμετοχή του Σ.Ε.Π. στο Roverway 2018, που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία. Πολυπληθέστερη ήταν η δράση της Περιφερειακής Εφορείας Ανατολικής Αττικής, με 191 Ανιχνευτές και 40 Ενήλικα Στελέχη, που επισκέφτηκε την Σλοβενία και την Σερβία. Εκτός Ευρώπης ταξίδεψαν οι Πρόσκοποι του 1ου και 2ου Συστήματος Αρμενίων Προσκόπων που επισκέφτηκαν την Αρμενία. «Magna Grecia» φώναξαν οι Ανιχνευτές της Περιφερειακής Εφορείας Σαρωνικού που βρέθηκαν στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας. Τέλος, οι Ανιχνευτές του 26ου Συστήματος Αθηνών βρέθηκαν πιο ψηλά απ’ όλους κατακτώντας κορυφές των Αυστριακών Άλπεων!
Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν την εμπειρία μιας δράσης εξωτερικού και αποδεικνύουν ότι δεν είναι κάτι το αδύνατο… άλλωστε το ταξίδι αρκετών μιλίων ξεκινάει πάντα με το πρώτο βήμα!