Roverway 2018

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 25/08/2018
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κόσμος


Το 6ο  Roverway 2018 της Ολλανδίας πέρασε και αυτό στην ιστορία.

Στις 11 μέρες που διήρκησε, τα μέλη της Ελληνικής Αποστολής ταξίδεψαν, εξερευνήσαν, έζησαν την περιπέτεια, προσέφεραν στον συνάνθρωπο και διασκέδασαν. Έμαθαν να αναγνωρίζουν τον εαυτό τους, να είναι ανοιχτοί σε όλους, ανακάλυψαν ότι μπορούν και πρέπει να εμπλέκονται στα κοινά και ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αντιλαμβανόμενοι ότι τα ετερώνυμα έλκονται, που ήταν και το κεντρικό motto της δράσης  ("Opposites Attract"). Όπως ανάφερε χαρακτυηριστικά ο γενικός γραμματέας του WOSM Ahmad Alhendawi στην τελετή έναρξης, "αν όλοι οι νέοι ήταν Πρόσκοποι ο κόσμος μας θα ήταν σίγουρα καλύτερος".



Ως Αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής θέλω να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Π. για την τιμή και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Ακόμα θα ήθελα να ευχαριστήσω του δυο υπαρχηγούς της αποστολής και patrol leaders Δημήτρη Μπίσσια και Νεφέλη Καζάκη, για την άψογη συνεργασία.


Κλείνοντας θέλω να μοιραστώ μαζί σας την ανεπανάληπτη εμπειρία που έζησα στην τελετή λήξης όπου 5.000 Πρόσκοποι, συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί σαν μια οικογένεια και όχι σαν 57 διαφορετικές αποστολές από όλο τον κόσμο, ενωμένοι εμφανισιακά από το μαντίλι και πνευματικά από την Υπόσχεση.


Καλή αντάμωση σε επόμενες Προσκοπικές δράσεις...

Χρήστος Παπαφιλόπουλος
Αρχηγός Ελληνικής Αποστολής